2024-10-21 11:32:10
Φωτογραφία για ΠΦΣ προς ΦΣΑ: Όλα τα φαρμακεία θα υποστηριχθούν να συμμετάσχουν στις δράσεις δημόσιας υγείας-Δεν μεριμνείτε συνειδητά



Λάβαμε την υπ ́ αριθμόν 6567/18.10.2024 επιστολή σας με την οποία επιχειρείτε να μας μετακυλήσετε ευθύνες για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε αριθμό των μελών σας, αναφορικά με την υπογραφή της «Σύμβασης Παροχής υπηρεσιών υγείας» ή των ελλιπών δικαιολογητικών που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της υποβολής «Αίτησης συμμετοχής» των φαρμακείων στη δράση πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ασφαλώς ενθυμείστε ότι σε δύο συνεδριάσεις του Διοικητικού σας Συμβουλίου, αποφασίσατε ο Σύλλογός σας να απέχει από τις διαδικασίες ενημέρωσης και υποστήριξης των μελών σας, όσον αφορά την υποβολή των δικαιολογητικών τους και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν - και το κυριότερο - από τη διαδικασία παραλαβής των τιμολογίων για την πληρωμή των φαρμακείων του Συλλόγου σας. 

Παρόλα αυτά και παρόλες τις δηλώσεις του Προεδρείου του ΦΣΑ περί δήθεν «ατομικών συμβάσεων», θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τη Συλλογή Σύμβαση που έχει υπογραφεί από τον ΠΦΣ και την ΗΔΙΚΑ και σας έχει ήδη αποσταλεί καθώς και ότι επανειλημμένως σας έχουμε αποστείλει ενημερώσεις για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και διευκρινίσεις για την πρόοδο της διαδικασίας ένταξης των φαρμακείων στην εν λόγω Δράση

. Προφανώς δεν μεριμνήσατε να ενημερώσετε επαρκώς τα φαρμακεία-μέλη σας για τα ανωτέρω! Ίσως αυτό οφείλεται και στη συνειδητή άρνηση σας να συμμετέχετε στις συνεδριάσεις των Πρόεδρων των ΦΣ που έγιναν για το θέμα αυτό.

Το αποτέλεσμα είναι να δέχεται καθημερινά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μέσω του help-desk , πληθώρα τηλεφωνημάτων από φαρμακοποιούς της Αττικής, που αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αδυνατεί να απαντήσει στα ερωτήματά τους !!

Και εδώ προκύπτει εύλογα το ερώτημα πως είναι δυνατόν τα προβλήματα που έχουν προκύψει όσον αφορά τη δράση να είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση με τους υπόλοιπους ΦΣ; Μήπως τελικά η ελλιπής ενημέρωση και η αδιαφορία έχουν φέρει αυτό το αποτέλεσμα; 

 

 

Η συνειδητή άρνηση του Προέδρου του ΦΣΑ να μην συμμετέχει ο Σύλλογος του σε δράσεις για τη Δημόσια Υγεία , με αστείες προφάσεις και πρόδηλα προσχήματα ΔΕΝ θα αποτελέσει τροχοπέδη για τα φαρμακεία-μέλη του ΦΣΑ και αυτό αποδεικνύεται από την τεράστια συμμετοχή των μελών του Συλλόγου σας που έχουν ενημερωθεί από τον ΠΦΣ για την δράση αυτή.

Ο ΠΦΣ εγγυάται ότι όλοι οι συνάδελφοι, σε κάθε γωνιά της Χώρας, θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις Δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας των πολιτών και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες εκείνες, μέσω των οποίων προωθείται η αναβάθμιση της επιστημονικής υπόστασης του φαρμακείου.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

 

Η επιστολή του ΦΣΑ

 

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ