2012-07-11 23:40:36
Φωτογραφία για ΠΑΝΚΟ: ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ
Ο Άντι Πάνκο μίλησε στο gazzetta.gr και εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να αποδεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν ήταν οικονομικοί.

Ο Αμερικανός φόργουορντ των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης φάνηκε να γνωρίζει πολλά για τους «πράσινους» και τη νέα τάξη πραγμάτων, «συστήθηκε» στον κόσμο της ομάδας και δήλωσε πως είναι ανυπόμονος και θέλει να ζήσει όσα του έχει πει ο Μανώλης Παπαμακάριος.

Πρώτα από όλα θα ήθελα να μου πεις τι γνωρίζεις για τον Παναθηναϊκό και τι σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση του;

«Ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και έχει κερδίσει τα πάντα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωλίγκα. Δεν έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι και την προσφορά που μου έγινε το γεγονός ότι αποδέχτηκα την πρόταση του Παναθηναϊκού, αλλά αυτό που με έκανε να πω το "ναι" στην την πρόταση είναι πως πρόκειται για ομάδα που κερδίζει συνέχεια και πρόκειται για τον κορυφαίο σύλλογο στην Ευρωλίγκα τα τελευταία δέκα χρόνια».


Γνωρίζεις ότι η ομάδα κάνει τώρα ένα νέο ξεκίνημα και ουσιαστικά χτίζεται από την αρχή;

«Ξέρω πως ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν εκεί πάρα πολλά χρόνια, τώρα έφυγε, και πλέον, όπως συνήθως συμβαίνει όταν φεύγει ένας προπονητής μετά από πολλά χρόνια, η ομάδα δημιουργείται από την αρχή με πολλούς νέους παίκτες και όπως είναι φυσιολογικό υπό νέες συνθήκες και με την προσωπικότητα του καινούργιου προπονητή».

Eάν σου ζητούσε κάποιος να... συστηθείς στον κόσμο της ομάδας, πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου εντός παρκέ;

«Είμαι παίκτης που δουλεύει σκληρά, βασικός μου στόχος είναι να κερδίζει η ομάδα. Μπορώ να παίξω και στη θέση "3", αλλά και στη θέση "4", μπορώ να πάρω ριμπάουντ και να κάνω πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ. Πήρα το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του ισπανικού πρωταθλήματος, εκεί όπου παίζουν σπουδαίοι παίκτες. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ελλάδα και ειδικά στον Παναθηναϊκό».

Με τον συγκάτοικο σου στις αποστολές Μανώλη Παπαμακάριο, μίλησες καθόλου, πήρες τη γνώμη του για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ναι, με τον Μανώλη υπήρξαμε συγκάτοικοι στις αποστολές με την Λαγκούν Άρο για έναν ολόκληρο χρόνο. Περάσαμε πολλά αυτή τη σεζόν, είναι από την Ελλάδα και πάντα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα του. Μου έχει πει πάρα πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα, για τις ομάδες, για τον τρόπο ζωής των Ελλήνων, έχουμε συζητήσει πάρα πολλές ώρες. Είναι εξαιρετικός τύπος και είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να ζήσω όσα μου είπε στην Αθήνα και θα γνωρίσω τους Έλληνες, αλλά και την ελληνική κουλτούρα».

Γνωρίζεις κάτι για την «αιώνια» κόντρα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού;

«Ναι, γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει. Ο Παπαμακάριος μου έχει πει πολλές ιστορίες γι' αυτή την κόντρα που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων και είμαι σίγουρος πως πρόκειται για μια κόντρα ανάλογη με αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα».

* Καλό το γλύψιμο στους νέους σου εργοδότες, αλλά καλύτεροι σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι άλλοι μάστορα... Για ρώτα να μαθαίνεις!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ