2012-07-13 03:19:21
Φωτογραφία για Adam - Το νέο supermini της OPEL
Τα αποκαλυπτήρια του Adam πραγματοποίησε η Opel δίνοντας στη δημοσιότητα μία σειρά από εικόνες και βίντεο από το νέο της supermini.

του Μιχάλη Ντιβέρη

Η Opel εδώ και καιρό ετοίμαζε ένα supermini με το οποίο θα μπορέσει να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως η Alfa Romeo MiTo και το Mini One. Μάλιστα λίγους μήνες πριν έκανε γνωστή και την ονομασία του. Τώρα και μετά τις πρόσφατες διαρροές εικόνων του Adam στο διαδίκτυο, έκανε το προφανές. Έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες εικόνες και πληροφορίες για το νέο της μοντέλο.

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα upmarket supermini το οποίο έχει να επιδείξει, ως είθισται σε αυτή την κατηγορία, άπειρες δυνατότητες εξατομίκευσης προκειμένου να ταιριάζει όσο το δυνατόν καλύτερα στο lifestyle του κατόχου του. Το μήκος του Adam είναι στα 3,7 μέτρα (3,72 είναι το μήκος του Mini One) και το πλάτος στα 1,72 μέτρα διαστάσεις που το καθιστούν ιδανικό για το αστικό περιβάλλον χωρίς να θυσιάζουν τη μεταφορική ικανότητα της καμπίνας. Μάλιστα σύμφωνα με την Opel αυτή μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες.


Σχεδιαστικά, το αμάξωμα δανείζεται αρκετά στοιχεία από μεγαλύτερα μοντέλα της Opel και συγκεκριμένα το Astra με κυριότερα το νεύρο που ξεκινά από τη χειρολαβή και καταλήγει στα πίσω φανάρια με το χαρακτηριστικό «φάγωμα». Η εμφάνιση του τρίθυρου αμαξώματος τονίζεται και από την οροφή η οποία μπορεί να είναι σε διαφορετικό χρώμα από το αμάξωμα. Εμπρός η μάσκα θυμίζει λίγο από Opel GT, ενώ χαμηλά στις πόρτες υπάρχει ακόμη ένα νεύρο, όπως αυτό που συναντάται στα Astra και Insignia.

Στο εσωτερικό την παράσταση κλέβει η διχρωμία, η οποία μπορεί να ακολουθήσει το χρώμα του αμαξώματος, οι κυκλικοί αεραγωγοί, ο πίνακας οργάνων με τον κόκκινο φωτισμό, το τιμόνι νέου σχεδιασμού και η έγχρωμη οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Μάλιστα το Adam είναι το πρώτο Opel με το προηγμένο σύστημα multimedia, το οποίο μπορεί να συνεργαστεί με smartphones που χρησιμοποιούν λειτουργικό android ή iOS. Φυσικά διαθέτει MP3 Player, θύρα USB και music streaming μέσω Bluetooth.

Στα αμιγώς αυτοκινητιστικά τώρα, κάτω από το αμάξωμα του Adam βρίσκεται μία τροποποιημένη πλατφόρμα του Corsa. Στους κινητήρες θα υπάρχουν τρεις επιλογές βενζίνης: 1.2 με 70 ίππους, 1.4 με 87 ίππους και 1.4 με 100 ίππους. Αργότερα, στις αρχές του 2014 η γκάμα θα εμπλουτισθεί με ένα νέο βενζινοκινητήρα μικρότερης χωρητικότητας. Αυτός όπως όλα δείχνουν θα είναι της οικογένειας SGE (Small Gasoline Engine) υπερτροφοδοτούμενος, άμεσου ψεκασμού 1.000 κ.εκ. Μην περιμένετε πετρελαιοκινητήρες για το Adam καθώς δεν θα υπάρξει πετρελαιοκίνητη έκδοση. Υπάρχει όμως ένα ενδεχόμενο να δούμε ηλεκτροκίνητο Adam το 2016. Όσον αφορά την ανάρτησή του, αυτή θα αποτελείται από γόνατα Μακφέρσον εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Μάλιστα όσοι θέλουν πιο δυναμικά χαρακτηριστικά θα μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά την sport ανάρτηση.Το Adam θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Στη χώρα μας το περιμένουμε στις αρχές του 2013 σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού τις Jam, Glam και Slam.

peritroxon.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ