2012-07-13 08:51:03
Φωτογραφία για Το καλάμι της εισπρακτικής επιτυχίας και ο αναβάτης ηθοποιός της ελληνικής επιθεώρησης
Πριν μερικές μέρες μιλούσε στην τηλεόραση «ο βασιλιάς της καλοκαιρινής επιθεώρησης...

Το όνομα του είναι πια ένα είδος «brand», σκίζει σε εισιτήρια, κάνει παιδικό θέατρο και έχει φτιάξει και ένα παιδότοποτο όλα βασισμένα πάνω σε αυτόν. Τα νούμερα του βασίζονται σε αυτό που λέμε «επικαιρότητα», χοντρά αστειάκια επιπέδου καφενείου, αρκετή δόση σάτιρας με κύριο υλικό τους «διαφορετικούς» (χοντροί, κοντοί, ομοφυλόφιλοι, τρίτη ηλικία κ.τ.λ) και γκριμάτσες που τις παραλλάσσει ελάχιστα από χαρακτήρα σε χαρακτήρα.

Τον άκουσα λοιπόν να μιλάει με ένα είδος έπαρσης η οποία μπορεί να δικαιολογηθεί μέχρι ενός σημείου. Έχει επιτυχία και όλοι έχουν πέσει πάνω του και τον πολεμάνε. Όμως, όπως συμβαίνει σε αρκετούς μέσα στην ζάλη της νίκης ανεβαίνουν στο καλάμι και ξεκινούν το ταξίδι προς το σύμπαν που έχουν φτιάξει στο μυαλό τους.

Αναφερόμενος λοιπόν, στον χαρακτηρισμό «ατάλαντος» που του είχε προσάψει κάποιος ανέφερε το παράδειγμα του Τζίμ Κάρεϊ ο οποίος είχε πει:«Αν με λένε ατάλαντο με αυτά που κάνω, φαντάσου να είχα και ταλέντο».


Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας ηθοποιός συγκρίνει τον εαυτό του με ξένους συναδέλφους από το Χόλιγουντ. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν. Προφανώς στα όνειρα τους περπατάνε πάνω στο κόκκινο οσκαρικό χαλί ή μπορεί όλοι να έχουν πέσει στο τριπάκι της «καριέρας στο εξωτερικό γιατί άμα δεν δώσουμε εμείς τα φώτα του πολιτισμού ποιος λαός θα τα δώσει;».

Ο συγκεκριμένος κωμικός ηθοποιός λοιπόν, νομίζει ότι με τον μόνο που μπορεί να συγκριθεί είναι ο Τζίμ Κάρεϊ, επειδή μάλλον και αυτός κάνει γκριμάτσες. Για τους παλιούς Έλληνες κωμικούς ανέφερε ότι κάποιοι του είπαν ότι «έχεις πάρει τα καλύτερα στοιχεία από όλους τους παλιούς κωμικούς ηθοποιούς αλλά με έναν έξυπνο τρόπο χωρίς να μιμείσαι κανέναν». "Στάση για το Υπερπέραν 604. Παρακαλώ κατεβείτε από το καλάμι σας".

Ο καημένος ο κωμικός ηθοποιός δεν γνωρίζει ή μάλλον κάνει πως δεν γνωρίζει αυτό που ξέρουμε όλοι: OΤζιμ Κάρεϊ έκανε ανάμεσα σε άλλα και το «Truman Show». Είναι αυτά που ξεχνούν όσοι συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τον «ισάξιο τους» (σ.σ τρομάρα τους!). Ότι δεν μας συμφέρει το αφήνουμε στην άκρη. Τα πλάθουμε στο μυαλό μας όπως θέλουμε κόψε-ράψε Χόλιγουντ και θέατρο γεμάτο με «πούλμαν από την επαρχία» το ίδιο. Όχι κάτι αντίστοιχο με το «Truman Show» δεν έχει κάνει ο συγκεκριμένος, αλλά ούτε για ένα λεπτό δεν έχει αφήσει στην άκρη το μοναδικό ρόλο με παραλλαγές που παίζει. Αλλά αλήθεια τι νόημα υπάρχει σε όλα αυτά. Μήπως τον ακούει ο Τζίμ Κάρεϊ;

Όμως, το εντυπωσιακότερο όλων σε αυτή την τηλεοπτική συνέντευξη ήταν η αναφορά στον συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ. Ο κωμικός ηθοποιός εξαιτίας του συγγραφέα έγινε ηθοποιός.

Επειδή το μοναδικό βιβλίο του συγγραφέα που έχω διαβάσει είναι «Ο Ξένος» και δεν έχω άποψη για το πώς μπορεί να σε επηρεάσει ο Καμύ, παρακαλώ τους αναγνώστες γνώστες του έργου του να μου απαντήσουν στην εξής ερώτηση: Μπορεί ο Καμύ να σε οδηγήσει σε επιθεωρησιακά νούμερα που να βασίζονται στο ξύλο που έριξε ένας Χρυσαυγίτης σε μια γυναίκα;

Καλά κάνει ο ηθοποιός και θα συνεχίσει να παίζει όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα χωρίς να κάνει κανένα μπάνιο στη θάλασσα. Τώρα που γυρίζει γιατί είναι δύσκολες οι εποχές. Αλλά να ξέρει ότι το να χάσεις τα καλοκαιρινά σου μπάνια επειδή «δεν μου λέει η θάλασσα τίποτα δεν μπορώ να είμαι μακριά από τον κόσμο μου» δεν σημαίνει ότι παλεύεις για την τέχνη σου. Αυτή είναι άλλου είδους πάλη

και καλύτερα να μιλήσουν για αυτή όσοι την εξασκούν.
lifo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ