2012-07-20 08:15:04
Φωτογραφία για Απαλλάχθηκαν στρατιωτικοί για σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν
Απαλλαχθήκαν oi 4 Τούρκοι στρατιωτικοί  και 5 πολίτες που κατηγορούνταν  για συνομωσία να δολοφονήσουν τον Πρωθυπουργό Ερντογάν.  Οι αθωωθέντες από το δικαστήριο  στρατιωτικοί έχουν εκδιωχθεί από το στρατό και η εφημερίδα  Sozkou, που το κάνει κύριο πρωτοσέλιδο θέμα, ρωτάει ποιος θα δώσει λογαριασμό για τη ζημιά που έγινε σ’ αυτούς τους ανθρώπους . Η δίκη των 4 στρατιωτικών και 5πολιτών, γνωστού ως ''κυκλώματος Αταμπεϋλέρ'',  που λέγεται ότι συμμετείχαν στη συνομωσία, κράτησε έξη χρόνια, αλλά στο τέλος οι  κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από το δικαστήριο.

Η εφημερίδα συσχετίζει το θέμα με τις υποθέσεις συνομωσίας ανατροπής της κυβέρνησης που βρίσκονται σε εξέλιξη.  Τώρα - γράφει - όλα τα μάτια στρέφονται στους περισσότερους από 250 εν ενεργεία αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένων και 68 στρατηγών και ναυάρχων που κρατούνται  σαν ύποπτοι για συμμετοχή στην γνωστή υπόθεση Βαριοπούλα.

Πάντως διαφορετικά αντιμετωπίζει το θέμα η εφημερίδα Radikal η οποία,  όπως σημειώνουν διπλωματικοί κύκλοι, δείχνει την έκπληξη της  για την απόφαση, τονίζοντας ότι στους κατηγορούμενος είχαν βρεθεί εκρηκτικά και άλλα όπλα. Το δικαστήριο θεώρησε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπήρξε συνομωτική οργάνωση και έτσι οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν μόνο για κατοχή όπλων.

http://www.onalert.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ