2012-07-20 09:36:15
Φωτογραφία για Ποιοί είναι οι πρώτοι φορείς του Δημοσίου που συγχωνεύονται;
Η συγχώνευση της ΔΕΘ με την Helexpo και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών θα είναι η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης για «νοικοκύρεμα» του δημοσίου. Έως το τέλος Αυγούστου θα γίνουν 270 καταργήσεις και συγχωνεύσεις, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει πως δεν θα γίνουν απολύσεις.

Ο σχετικός κατάλογος είναι ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

- συγχώνευση του Τομέα Διαχείρισης Πιστώσεων για εκτέλεση έργων σε αρχαιολογικούς χώρους με τοΤαμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

- συγχώνευση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας και Πειραιά.

- μείωση των 29 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια.

- σύμπτυξη των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία ανηλίκων.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των διοικητικών μονάδων των υπουργείων και των 1.500 νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα, οπότε και αναμένεται η κατάργηση ή συγχώνευση200 - 300 οργανισμών. Βασικά κριτήρια είναι η ενοποίηση ομοιογενών φορέων και η συνάρτηση τουκόστους για τον φορολογούμενο σε σχέση με την χρησιμότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.


Τονίζοντας πως απολύσεις δεν θα γίνουν, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού: «οι καλοί υπάλληλοι θα ανταμειφθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.

Μοιραία, πάντως, η συγχώνευση ή κατάργηση ενός φορέα θα επιφέρει αθρόες μετατάξεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις, περίπου 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν, καθώς δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας.
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥ ΓΚΡΕΚΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥ ΓΚΡΕΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ