2012-07-25 19:11:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης υπερασπίζεται την Βούλα Παπαχρήστου
Γι' ακόμη μια φορά παρακολουθούμε σκηνές απείρου κάλλους σε αυτη τη χώρα. Μια αθλήτρια αποβάλλεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για ένα tweet που κάποιοι κρίνουν ρατσιστικό και κάποιοι αποτυχημένη προσπάθεια για χιούμορ. Σαφώς και το tweet ήταν ατυχές από κάθε άποψη, αλλά η σκληρότητα με την οποία τιμωρείται μια νεαρή αθλήτρια είναι αδικαιολόγητη. Πριν ένα μήνα, σε κάθε αγώνα του Euro περνούσαμε στα social media τους αντιπάλους μας γενεές δεκατέσσερις με καυστικά, χιουμοριστικά και ρατσιστικά σχόλια και κάναμε retweet και favorite οποιοδήποτε σχόλιο ήταν πιο αιχμηρό.

Σήμερα, ξαναφορέθηκε το πουριτανικό υποκριτικό προσωπείο των αυστηρών δασκάλων που τιμωρούν με αυστηρότατο τρόπο μια αθλήτρια που κατά τη γνώμη τους αυθαδίασε και προσέβαλλε τα ολυμπιακά ιδεώδη, χωρίς καν να της δώσουν τη δυνατότητα να απολογηθεί..

Το πόσο ρατσιστής και φασίστας είναι κάποιος δεν φαίνεται από όσα γράφει στα social media, αλλά από τις πραξεις του..
. Το να μην δίνεις όμως τη δυνατότητα στον άνθρωπο που διέπραξε το λάθος να απολογηθεί, να δώσει τη δική του εκδοχή και να απαγορεύεις σε αθλητές να μιλούν για ο,τιδήποτε άλλο πλην των αγώνων, είναι περίτρανη απόδειξη ότι οι απόφάσεις λαμβάνονται χωρίς σκέψη και υπο πίεση. Δεν με ντροπιάζει το ανόητο και αδιάφορο tweet της Παπαχρήστου, με ντροπιάζει μια κοινωνία που με ευκολία περιμένει τον διπλανό της να κάνει το λάθος για να βγάλει τον θυμό της πάνω του και με ευκολία δείχνει το αυστηρότατο πρόσωπό της σε όσους μπορεί και θέλει να το δείξει.

Το πιο σωστό ήταν να γίνει συνέντευξη Τύπου και να ζητήσει δημόσια συγνώμη η Παπαχρήστου. Θα ήταν μάθημα για εκείνη, θα παραδειγματιζόταν και θα πρόσεχε τις δημόσιες δηλώσεις της.Οταν ο διπλανός μας κινδυνεύει να ξεφύγει, προσπαθούμε να τον συνετίσουμε και να τον παραδειγματίσουμε, όχι να τον σπρώξουμε ούτε να τον εξαφανίσουμε από μπροστά μας. Η Παπαχρήστου είναι νέα, αν είναι γερη θα βρίσκεται και στο Ριο το 2016, αυτοί που την απέκλεισαν όμως πάντα θα αμφιβάλλουν αν έκαναν το σωστό...

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ