2012-03-16 14:36:39
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ
Κάθε έσοδο και περιουσιακό στοιχείο οφειλέτη με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο βάζει πλέον στο μάτι η Εφορία, προσπαθώντας να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τα «στοιβαγμένα» 42 δις, εκ των οποίων μόλις τα 8 θεωρείται πλέον ότι είναι εισπράξιμα.

Έτσι, μετά από τις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων στις τράπεζες, σειρά παίρνουν και τα ενοίκια που τυχόν παίρνει ο οφειλέτης.

Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την ηλεκτρονική διασταύρωση των μισθωτηρίων συμβολαίων ώστε να κλείσει τις όποιες διόδους φοροδιαφυγής, ενώ σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ιδιοκτήτη το ενοίκιο θα κατάσχεται στα χέρια του ενοικιαστή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Τα ΝΕΑ'', το σχέδιο της ηλεκτρονικής υποβολής των μισθωτηρίων συμβολαίων επεξεργάζεται ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων με στόχο την αποσυμφόρηση των εφοριών.

Σύντομα, οι φορολογούμενοι που νοικιάζουν ακίνητα θα μπορούν να υποβάλλουν αντίγραφα των συμβολαίων είτε απευθείας μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους είτε με τη συνδρομή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.


Το υπουργείο Οικονομικών έχοντας πλήρη γνώση των ιδιοκτητών και των ενοικίων που εισπράττουν θα μπορεί να κάνει εύκολα κατάσχεση στα χέρια τρίτων, ζητώντας από τους ενοικιαστές να καταβάλλουν στην Εφορία το ενοίκιο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του ιδιοκτήτη.

Ταυτοχρόνως, για να τονωθούν τα δημόσια έσοδα, αυξάνονται οι έλεγχοι σε ελεύθερους επαγγελματίες κι επιχειρήσεις, με πρώτους όσους έχουν εκκρεμείς λογαριασμούς με την εφορία και τους ύποπτους φοροδιαφυγής, ασχέτως αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση εξόφλησης  χρεών.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ