2012-03-16 14:36:42
Φωτογραφία για Philippe ANTON et Fabien PALUDETTO Απολειστικα μιλάνε για την Αννα Βίσση
Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη στον Θάνο Παπαδημητριου των Philippe Anton και Fabien Paludetto για το planet-greece. Τι λένε για την Αννα Βίσση και τον Νίκο Αλιάγα Πείτε μου λίγα πράγματα για τον εαυτό σας. Από πού κατάγεστε; Ποιο είναι το εκπαιδευτικό σας υπόβαθρο; Ποια είναι τα γενικά επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σας ενδιαφέροντα;

Philippe Anton. Καταγόμαστε από τη Νότια Γαλλία, γνωριστήκαμε πριν από 8 χρόνια κατά τη διάρκεια των σπουδών μας στην ανώτατη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων. Μετά την αποφοίτησή μας το 2007, πήγαμε να ζήσουμε στο Παρίσι. Μας ήρθε αμέσως η ιδέα να ξεκινήσουμε τον δικό μας Οίκο Μόδας. Με τον καιρό, τη δουλειά και το πάθος, ο οίκος LAS8 Paris παρουσίασε την πρώτη του συλλογή με σακάκια από δέρμα, εξωτικά δέρματα και γούνες τον Ιανουάριο του 2011. Αφιερώνουμε χρόνο στο να μάθουμε όλες τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας και στο να συζητήσουμε με τους ειδικούς στο εργαστήριο πριν να παρουσιάσουμε τη συλλογή. Τα προσωπικά μας ενδιαφέροντα ποικίλλουν. Έχουμε επίσης ένα αληθινό πάθος για την αρχιτεκτονική και το σχέδιο.


Fabien Paludetto. Για μας, το δέρμα είναι πάθος. Συνεχώς αναζητούμε εκλεπτυσμένα και ευγενή δέρματα και επιλέγουμε κάθε δέρμα με μεγάλη προσοχή, με σκοπό να διαλέξουμε τα πιο όμορφα. Φυσικά δίνουμε μεγάλη προσοχή στη μόδα και στο στυλ από το χώρο του Παρισιού αλλά και από άλλους σημαντικούς χώρους της μόδας. Μετά από αυτό, θα έλεγα ότι η μουσική είναι για μένα ένα ακόμη πάθος, που δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτή!

Τι σημαίνει η μόδα για εσάς;

PA. Η μόδα είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Η μόδα είναι σαν την τροφή, την αναπνοή, είναι απαραίτητη για μένα. Ανέκαθεν είχα αυτήν την έλξη για τον κόσμο της μόδας. Αυτή η δημιουργική δουλειά μου επιτρέπει να εκφραστώ και να μοιραστώ το πάθος μου.

FP. Βλέπω τη μόδα ως στάση/ νοοτροπία και όχι ως συγκεκριμένους κανόνες για μια συγκεκριμένη περίοδο. Η μόδα είναι ένας τρόπος έκφρασης της ατομικότητας.

Πώς θα ορίζατε τη μόδα της πόλης σας;

PA. Το Παρίσι είναι αναμφισβήτητα ένας από τους μεγάλους χώρους της μόδας στον κόσμο. Αγαπάμε ειλικρινά την πόλη μας. Αλλά, μιλώντας γενικά, αυτό που εκτιμούμε είναι ο Γαλλικός τρόπος ζωής και ο πολιτισμός, ο Γαλλικός ορισμός της πολυτέλειας καθώς επίσης και η Γαλλική τεχνογνωσία των εργαστηρίων μας για παράδειγμα.

FP. Προσωπικά, θα έλεγα ότι η μόδα του Παρισιού είναι κομψή και κλασική. Είναι μεγάλη ευκαιρία και εμπειρία να ζεις στο Παρίσι, ακόμη κι αν δεν «εστιάζουμε» στο Παρίσι, αλλά στη μόδα από όλο τον κόσμο.

Πότε συνειδητοποιήσατε ότι θέλατε να γίνετε σχεδιαστής μόδας;

PA. Πολύ νωρίς. Από την παιδική μου ηλικία είχα αληθινό πάθος για το σχέδιο και το στυλ. Πιο γενικά, πάντα ήθελα να δουλέψω σε ένα επάγγελμα όπου η Τέχνη κατέχει πολύ σημαντική θέση. Έχω διαρκώς την ανάγκη να δημιουργώ, να ανακαλύπτω νέα υλικά.

FP. Και οι δύο έχουμε φαντασία και ιδέες, έτσι μάλλον ήταν γραφτό να δημιουργήσουμε κάτι. Όπως είπε και ο Philippe, οι γούνες και τα εξωτικά δέρματα είναι μέρος της ζωής μου και της εκπαίδευσής μου. Πάντα με γοήτευε και με ενέπνεε αυτό. Η ανάγκη να σχεδιάσω και να δημιουργήσω με αυτά ήρθε πολύ νωρίς.

Πόσο καιρό σας παίρνει συνήθως να δημιουργήσετε ένα κομμάτι;

PA. Εξαρτάται. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη καθυστέρηση για μια νέα δημιουργία. Εάν υπάρχει απαίτηση από τον πελάτη, πρέπει να ανταποκριθούμε και να μελετήσουμε όλες τις ιδιαιτερότητες με ακρίβεια. Θεωρητικά, το διάστημα από τη στιγμή που θα σχεδιάσουμε το ρούχο μέχρι τη στιγμή που θα παραλάβουμε το τελικό πρωτότυπο από τα εξειδικευμένα εργαστήριά μας, μπορεί να είναι ένας μήνας. Όταν δημιουργούμε ένα μοντέλο για τον πελάτη μας, πρέπει να διαλέξουμε μαζί του το δέρμα, τις γούνες, το τελείωμα, τα αξεσουάρ, το χρώμα, το σχέδιο…. Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία προετοιμασίας. Όλες αυτές οι διαδικασίες δεν ακολουθούν αυστηρά η μία την άλλη.

FP. Μερικές φορές, δουλεύουμε συμπληρωματικά σε ένα μοντέλο. Δεν έχουμε περιορισμούς. Μπορούμε να βελτιώνουμε το σχέδιο κατά την προετοιμασία. Ο κύριος στόχος μας είναι να δημιουργούμε ένα μοναδικό κομμάτι. Μπορεί να είναι γρήγορο, μπορεί να είναι χρονοβόρο, στην πραγματικότητα εξαρτάται από το πόσο είμαστε ικανοποιημένοι με τη δημιουργία.

Πως επιλέγετε τα μοντέλα σας;

PA. Αρχικά δουλεύουμε με πάθος και ακολουθούμε τα ένστικτά μας. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να εκπλήσσουμε τον πελάτη. Είναι πολύ σημαντικό για μας. Η προτεραιότητά μας είναι να δημιουργούμε διαχρονικά κομμάτια. Πάντα προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε ακριβά δέρματα με νέα διαδικασία προετοιμασίας και δημιουργικό σχεδιασμό.

FP. Πολλά πράγματα μπορούν να μας εμπνεύσουν. Οι άνθρωποι, η αρχιτεκτονική, τα ζώα… Η προτεραιότητά μας όταν δουλεύουμε πάνω σε ένα νέο μοντέλο είναι να επανεξετάσουμε τη μόδα με φινέτσα και κομψότητα.

Πώς θα ορίζατε το στυλ που χαρακτηρίζει τη γραμμή των ρούχων σας;

PA. Δημιουργούμε διαχρονικά κομμάτια, κομψά και εκλεπτυσμένα. Φανταζόμαστε τη δημιουργία μας σαν ένα κόσμημα. Η φινέτσα είναι μία από τις λέξεις κλειδιά. Πάντα θέλουμε να δημιουργούμε κομμάτια που όλοι πρέπει να έχουν.

FP. Προτείνουμε το όραμά μας για μια γυναίκα κι έναν άντρα, που είναι απαιτητικοί και κυρίαρχοι. Άτομα που απαιτούν το καλύτερο για τους εαυτούς τους.

Πείτε μου ορισμένους από τους στόχους σας όσον αφορά τη μόδα ;

PA. Πάντα θέλουμε να βελτιώνουμε την ικανοποίηση του πελάτη μας. Αυτό που είναι σημαντικό για μας είναι να σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας, να είμαστε ακριβείς και να παρέχουμε την υψηλότερη ποιότητα στους πελάτες μας. Να είμαστε όσο πιο απαιτητικοί μπορούμε για τους πελάτες μας. Και πάνω απ’ όλα, να είμαστε πάντα σε μια δυναμική δημιουργίας και ανακάλυψης με σκοπό να διατηρήσουμε την υπεροχή του κάθε μοντέλου.

FP. Με την έναρξη του δικού μας οίκου μόδας, ήταν προφανές ότι θέλαμε να γίνουμε ειδικοί στην αγορά έτοιμων ενδυμάτων πολυτελείας με τη χρήση υλικών όπως σπάνια εξωτικά δέρματα.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας;

PA. Μας αρέσει να λέμε ότι αντλούμε την έμπνευσή μας απευθείας από τους ανθρώπους. Το δέρμα είναι επίσης μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για μας. Μας προκαλεί να επινοήσουμε τις δημιουργίες μας. Πάντα υπάρχει η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα. Ο συνεργάτης μου κι εγώ πάντα γοητευόμασταν από τον κόσμο των ζώων, με δέος προς όλα τα είδη που είναι σπάνια και ευγενή.

FP. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι καθώς αγαπάμε το δέρμα και τα εξωτικά δέρματα με τα οποία δουλεύουμε, το υλικό είναι μια μεγάλη πηγή έμπνευσης για μας. Όταν αγγίζεις και βλέπεις ένα ενδιαφέρον δέρμα, είναι σαν μια πρόσκληση στο να βρούμε πώς θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε, είναι πιο εύκολο να φανταστούμε την πιθανή εφαρμογή. Οι πελάτες μας, όταν έρχονται στον εκθεσιακό μας χώρο να προμηθευτούν ένα κομμάτι sur mesure, ακολουθούν την ίδια διαδικασία: βλέπουν, αγγίζουν, αισθάνονται διαφορετικά είδη δέρματος και φαντάζονται τι θα ήθελαν για το δικό τους σακάκι, επομένως κατά μία έννοια, εμπνέονται από τα δέρματα!

Ποια είναι τα αγαπημένα σας χρώματα με τα οποία δουλεύετε και γιατί;

PA. Δεν έχουμε όρια ή περιορισμούς όσον αφορά τη δημιουργία. Αυτό είναι που αγαπάμε. Για τη συλλογή μας, επίσης σκεφτόμαστε τον πελάτη μας. Είναι σημαντικό για αυτούς να φορούν τη δημιουργία μας όχι μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Πρέπει να επιλέγουμε το χρώμα με βάση τα συνηθισμένα χρώματα, όπως μαύρο, καφέ, κόκκινο ή καμηλό. Η γκάμα των χρωμάτων που μπορούμε να προτείνουμε είναι απεριόριστη. Μπορούμε να ικανοποιήσουμε κάθε «ιδιόρρυθμη» προσδοκία.

FP. Το χρώμα είναι σημαντικό γιατί αντανακλά την προσωπικότητα. Παρέχουμε την υπηρεσία «Sur Mesure» (κατά παραγγελία), και επίσης δίνουμε τη δυνατότητα να φτιάξετε ένα μοντέλο ολοκληρωτικά μοναδικό, χρησιμοποιώντας το χρώμα που θέλετε. Μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό το χρώμα ειδικά για το σακάκι σας.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας υφάσματα με τα οποία δουλεύετε και γιατί;

PA. Εξαρτάται από τη δημιουργία και την απαίτηση. Μας αρέσουν τα ευγενή και σπάνια δέρματα όπως πύθωνας, κροκόδειλος αφρικανικός και ασιατικός, σαλάχι, orylag… Για παράδειγμα, το δέρμα του κροκόδειλου είναι πολύ ακριβό και ασυνήθιστο. Η κατεργασία του απαιτεί προσοχή και τεχνογνωσία. Η σημασία της συμμετρίας στο τελικό κομμάτι είναι μείζον θέμα. Τα υφάσματα τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε εξαρτώνται από την προσωπικότητα του πελάτη μας. Ορισμένα εξωτικά δέρματα φαίνονται πιο επιθετικά ή πιο ξεχωριστά.

FP. Δουλεύουμε με διάφορα είδη δέρματος, οι μόνες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα συγκεκριμένο δέρμα είναι οι εξής:

- Το δέρμα πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας και αυτός είναι ο λόγος που συνεργαζόμαστε με τα καλύτερα Γαλλικά βυρσοδεψεία.

- Η υφή, το χρώμα, η συνολική εικόνα του δέρματος πρέπει να είναι «πολυτελής» και εκλεπτυσμένη. Πρέπει να «γοητευόμαστε» από το δέρμα.

- Φυσικά κάθε εξωτικό δέρμα που χρησιμοποιούμε πρέπει να σέβεται τη σύμβαση της Washington, η οποία επιτρέπει τη διατήρηση αυτών των ειδών. Πολλά είδη άγριας ζωής στο εμπόριο δεν είναι υπό εξαφάνιση, αλλά η ύπαρξη μιας συμφωνίας που διαβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του εμπορίου είναι σημαντική έτσι ώστε να διαφυλάξει αυτούς τους πόρους για το μέλλον.

Που μπορούν οι αναγνώστες να αγοράσουν τα ρούχα σας;

PA. Δημιουργούμε τη συλλογή μας «Sur Mesure» στον εκθεσιακό μας χώρο στο

Παρίσι. Δεχόμαστε, κατόπιν ραντεβού, τα άτομα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα σακάκι από ευγενές δέρμα. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 09 81 03 41 76. Ή στείλτε μας email στη διεύθυνση [email protected]. Ο εκθεσιακός μας χώρος βρίσκεται στη διεύθυνση: 3 Place Boulnois 75017 Παρίσι. Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας: www.las8-paris.com

Γνωρίζετε κάποιον Έλληνα διάσημο;

PA. Στη Γαλλία, ο Νίκος Αλιάγας είναι διάσημος της τηλεόρασης. Επίσης, γνωρίζουμε μία γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια, την Άννα Βίσση. Όχι προσωπικά, αλλά ορισμένοι φίλοι από την Ελλάδα μας συνέστησαν να την ακούσουμε και να διαπιστωσουμε τις ικανοτητες της. .

Θα θέλατε η Άννα Βίσση να φορέσει τα ρούχα σας; Τι σας αρέσει σε αυτήν;

PA. Νομίζω ότι η Άννα Βίσση αντιπροσωπεύει το χώρο μας. Όπως είπα και σε προηγούμενη ερώτηση, ο δικός μας Οίκος Μόδας είναι συνώνυμος της φινέτσας και της κομψότητας. Σίγουρα η Άννα αντανακλά αυτές τις αξίες.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η συνεργασία της με τον Jean Paul Gaultier. Έριξα μια ματιά στη φωτογράφηση με την Άννα και είναι εκπληκτική. Απελευθερώνει πολλή ενέργεια. Είναι λαμπερή και έχει μια πλευρά πιο χαιμελέοντα. Αυτό είναι που αγαπάμε σε αυτήν. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Lady Gaga δεν μιλιέται!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Lady Gaga δεν μιλιέται!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ