2012-07-29 12:42:19
Φωτογραφία για Σχέδιο Σαμαρά 40 ημερών για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας
Η κυβέρνηση υπό το βάρος της προειδοποίησης Μπαρόζο στον πρωθυπουργό ότι κάποιες χώρες φλερτάρουν με σχέδιο για “βόρειο” και “νότιο” ευρώ, εκπονεί το σχέδιο των 40 ημερών για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από τους δανειστές μας. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το σχέδιο αυτό των 40 ημερών περιλαμβάνει μία κίνηση υψηλού συμβολισμού στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων με αιχμή τον ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία και το Ελληνικό καθώς και την επιτάχυνση της διαδικασίας ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Στην λίστα των μέτρων περιλαμβάνονται η περικοπή των εφάπαξ ώστε να κλείσει στο μεγαλύτερο βαθμό η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού για το 2012, η κατάργηση του ποσοστού της συμμετοχής ύψους 51% του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ και προώθηση άλλων 200 συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο κ. Μπαρόζο τόνισε ακόμα στον κ. Σαμαρά ότι η πρώτη σύνοδος στην οποία θα παραστεί θα είναι πολύ κρίσιμη και πρέπει να πείσει ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και αποκάλυψε ότι είχε πει και στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η πρώτη σύνοδος είναι καθοριστική, αλλά δεν τον άκουσε.

Πάντως, ο κ. Μπαρόζο, τόνισε ότι η Αθήνα έχει και συμμάχους, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, ενώ εμφανίστηκε δεκτικός στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά σε κατάλληλο χρόνο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ