2012-07-29 13:01:08
Φωτογραφία για ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων για το επόμενο διάστημα, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Παράλληλα, σημειώνει πως για την επίλυση του προβλήματος στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης χρειάζεται «πολιτική τόλμη και αποφασιστικότητα», προκειμένου να γίνει σωστή μεταρρύθμιση και όχι «μερεμέτια».

Ο υπουργός δηλώνει πως τα μέτρα εξοικονόμισης 11,5 δισ. ευρώ για φέτος, «αποφασίστηκαν με πνεύμα δικαιοσύνης» και κάνει σαφές πως «δεν θίγονται οι χαμηλές συντάξεις». Σε ό,τι, δε, αφορά τα προνοιακά επιδόματα, τονίζει πως «όσο κατακριτέες είναι οι οριζόντιες περικοπές, άλλο τόσο είναι και οι οριζόντιες παροχές».

Πάντως συνεχίζονται και σήμερα οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και παραγόντων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.


Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, για να εγκρίνουν τα μέτρα, τα οποία στη συνέχεια θα παρουσιαστούν και στους εκπροσώπους της τρόικας που παραμένουν ακόμη στην Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι στόχος είναι τα μέτρα να είναι κοινωνικά δίκαια, να οδηγούν σε αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους, να σταματήσουν οι περιττές δαπάνες, να υπάρχει χρηστότερη και καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των λιγότερων πόρων που διαθέτουμε σήμερα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ