2012-08-01 10:17:44
Φωτογραφία για ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΕΤΕΙΑΣ
Παγώνει προς το παρόν το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, όπως δήλωσε την Τρίτη από τη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός σχολίασε ότι πρόκειται για ένα θέμα όπου δεν μπορούν να υπάρξουν επιπόλαιοι χειρισμοί και πρέπει να προηγηθεί  μελέτη  όλων των κοινωνικών δεδομένων. «Επιπόλαιοι χειρισμοί από την πολιτεία σε τέτοιου είδους ζητήματα, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν κατά δραματικό τρόπο ακόμη και την ψυχολογία των νέων ανθρώπων, χωρίς να έχει υπάρξει μελέτη εκ των προτέρων όλων των κοινωνικών δεδομένων και κάθε άλλης κοινωνικής διάστασης του θέματος, δεν ενδείκνυνται», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακόμη  διαβεβαίωσε εκ νέου ότι οι περικοπές στο υπουργείο θα προέλθουν από τα εξοπλιστικά προγράμματα και όχι από τα ειδικά μισθολόγια, περαιτέρω μειώσεις στα οποία, όπως υπογράμμισε, «θα είναι καταστροφή». Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε πως «άλλες περικοπές στις απολαβές και στους μισθούς των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι πρακτικά δυνατόν να γίνουν», αφού ήδη έχουν υποστεί μειώσεις μισθών της τάξης του 37%.


Διευκρίνισε δε πως, προκειμένου να μην υπάρξουν επιπλέον περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των ΕΔ, η ηγεσία του υπουργείου περιέκοψε αριθμητικά ισοδύναμα μέσω περικοπών 40 εκατ. φέτος και 120 εκατ. σε εξοπλιστικά προγράμματα του 2013, τα οποία «τα έχουμε βρει, τα έχουμε καταθέσει στα αρμόδια Υπουργεία, χωρίς βεβαίως να μειώνουμε στο ελάχιστο την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το σημερινό πρόγραμμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το σημερινό πρόγραμμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ