2012-08-07 09:18:53
Φωτογραφία για Ποιος είναι ο τυχερότερος Έλληνας;Φυσικά ο Γρηγόρης Μπάκας!!!
Γιατί;

Κάθε χρόνο, η ίδια ιστορία. Όταν το ζάπινγκ καταλήγει στο Star καταμεσής του καλοκαιριού, ο Γρηγόρης Μπάκας είναι ο άνθρωπος/ρεπόρτερ/Έλληνας που θα 'θελες να είσαι έστω και για μια ημέρα.

Είναι ο άνθρωπος  των ειδικών αποστολών, σε ένα δελτίο στημένο εν πολλοίς στις πλάτες των "ημί-τρελων" ρεπόρτερ που μπορούν με χαρά να περιμένουν έξω από το ξενοδοχείο που μένει η Lady Gaga στη Σαντορίνη μέχρι να ξαναγίνει ενεργό το ηφαίστειο.

Με πάνω από μια δεκαετία υπηρεσίας στο ρεπορτάζ του καναλιού, ο Γρηγόρης Μπάκας που ξεκίνησε την καριέρα του με αστυνομικό(!) θέμα, όταν κλήθηκε να καλύψει το θέμα ενός υπερ-χρεωμένου που απειλούσε να πέσει από τον 6ο όροφο, εκτός του ότι έχει εγκαθιδρύσει το δικό του τηλεοπτικό trademark, φαντάζει πλέον ως ο πιο τυχερός Έλληνας εκεί έξω, σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου του 2012, γιατί:

- Έχει δουλειά

Ξεκινάμε από τα βασικά που πλέον δεν θεωρούνται καθόλου δεδομένα σε αυτήν τη χώρα.


- Έχει αγκυροβολήσει και δουλεύει από τη Σκιάθο

Η Σκιάθος είναι το νησί για το οποίο έχεις βαρεθεί να ακούς φέτος. Απολαμβάνει το μεγαλύτερο hype, οι celebrities κάνουν παρέλαση και φυσικά η νεολαία -και όπως μπορεί φέτος να πάει διακοπές- το τιμάει δεόντως. Ε, ο Γρηγόρης βρίσκεται εδώ και εβδομάδες εκεί, συνδυάζοντας δουλειά και διακοπές.

"Δουλεύει" στη Σκιάθο. Όπου "δουλεύει", βάλε "αράζει στα beach bar του νησιού", "γνωρίζει όλο τον καλό τον κόσμο", "εξασφαλίζει και μερικά 'αθώα' πλάνα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star".

- Έχει την πολυτέλεια του "έκανα το χόμπι μου, επάγγελμα"

Ο ρεπόρτερ Μπάκας έχει δηλώσει: "Δεν κάνω καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Απλώς ασχολούμαι με τους τρελούς. Αυτό που αγαπώ περισσότερο σ’ αυτή τη δουλειά είναι ότι κάθε μέρα βιώνω κάτι καινούριο. Βαριέμαι πολύ τα στημένα". Από τρελούς άλλο τίποτα στα ρεπορτάζ του Γρηγόρη. Είτε οι "τρελοί" λούζονται μεταξύ τους με κοκτέιλ σε κανάτες είτε στο τέλος τον πετάνε σε καμιά πισίνα για να γλιτώσει την θερμοπληξία.

- Έγινε κι ο ίδιος ένας άτυπος celebrity

Είναι φανερό, έχοντας παρακολουθήσει το έργο του Γρηγόρη στο δελτίο του Star ανά τους χρόνους, ότι ο ανυποψίαστος κόσμος που "τάιζε" το ρεπορτάζ με τις βουτιές και τους χορούς του, πλέον αναγνωρίζει έως και προσεγγίζει από μόνος του τον ρεπόρτερ, κάνοντας το έργο του σαφώς ευκολότερο.

Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν πιο ευτυχισμένο έναν ρεπόρτερ από ένα κοινό πρόθυμο να μιλήσει-βιντεοσκοπηθεί-εκτεθεί στην κάμερα.

- Περνάει προκλητικά καλά

Είτε μιλάει με τα αγγλικά που ξέρει στους τουρίστες στα σοκάκια της Σκιάθου, είτε κυνηγάει τη Ρία Αντωνίου για μια δήλωση, είτε περιμένει την Άννα Βίσση στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης και εκείνη τον υποδέχεται με αγκαλιές, ο Γρηγόρης περνάει καλά "κι αυτό βγαίνει προς τα έξω". Αυτό δε λένε συνέχεια στην τηλεόραση;

- Επιτελεί το κοινωνικό έργο αποσυμφόρησης της πίεσης

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, όσο επιφυλακτικές κι αν είναι οι αναγνώσεις του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, τα νέα για την τρόικα και για τα νέα μέτρα που -προεκλογικά- αποκλείεται να παίρναμε, αλλά τελικά θα πάρουμε κλπ. κλπ. δεν είναι ό,τι πιο ελαφρύ για το καλοκαίρι των 40 βαθμών Κελσίου.

Αυτό που προσφέρει ο Γρηγόρης είναι ένα διάλειμμα από τον ορυμαγδό. Και ξέρει τι χρειάζεται για να γίνει αυτό το διάλειμμα πειστικό και αποτελεσματικό. Να δεις που στο τέλος δεν θα ζητήσει καν άδεια για διακοπές από το Star.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ