2012-08-07 10:19:03
Φωτογραφία για Διεκδικούν στήριξη για την πυρόπληκτη Βιάννο
Κρίσιμες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και ΠΕΚΑ θα έχει σήμερα... ο δήμαρχος Βιάννου Π. Μπαριτάκης που βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με Ηρακλειώτες βουλευτές και τον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη.

Ο δήμαρχος Βιάννου είναι αποφασισμένος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αποζημιώσεις για την περιοχή του προκειμένου να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση της περιοχής κυριολεκτικά από τις στάχτες Η αντιπροσωπεία από την Κρήτη θα έχει την πρώτη συνάντηση στις 12.00 το μεσημέρι με τον υπουργό και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Τσαυτάρη και Χαρακόπουλο με τη συμμετοχή και του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ. Ο Π.Μπαριτάκης θα ζητήσει την άμεση αποζημώιση των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και ειδικά επιδόματα για την επιβίωση των οικογενειών.

Παράλληλα ο κ.Μπαριτάκης θα ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να εντάξει τους αγρότες της περιοχής σε ειδικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να χρηματοδοτούν την αποκατάσταση περιοχών που έχουν πληγεί από θεομηνίες, ώστε να γίνουν νέες φυτεύσεις και ο τόπος να αρχίσει να καλλιεργείται ξανά.


Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 14.30 το μεσημέρι με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, όπου θα ζητηθεί η κήρυξη του δήμου Βιάννου σε πυρόπληκτη περιοχή. Το αίτημα αυτό είναι καθοριστικό διότι μέσα από τη διαδικασία αυτή, οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις διευκολύνσεις που ο νόμος παρέχει στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν άτοκα δάνεια με μεγάλη περίοδο αποπληρωμής, να "παγώσουν" οι δανειακές υποχρεώσεις τους και οι οφειλές στο δήμο και το Δημόσιο.

Ένα ακόμα στρατηγικής σημασίας ζήτημα το οποίο θα θέσει ο κ. Μπαριτάκης στον κ. Στυλιανίδη, είναι να γίνει ρύθμιση χρεών του δήμου Βιάννου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να μπορέσει να στοιχειωδώς να λειτουργήσει, καθώς βουλιάζει στα χρέη και τις οικονομικές υποχρεώσεις.

Το τελευταίο ραντεβού που θα έχει η ηρακλειώτικη αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το δήμαρχο Βιάννου, είναι στις 4.00 το απόγευμα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών κ. Καλογιάννη. Εδώ θα τεθεί το κρίσιμο θέμα των υποδομών που έχουν καταστραφεί, για την αποκατάσταση των οποίων ο δήμος διεκδικεί ένα ποσό της τάξεως των 500 χιλ. ευρώ καθώς τουλάχιστον 45 χιλιόμετρα δικτύoυ άρδευσης έγιναν στάχτη, όπως επίσης και τρεις γεωτρήσεις που κάλυπταν τις περιοχές του Χόνδρου της Βιάννου και της Κάτω Βιάννου.

Παράλληλα θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα προβλήματα πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί στο αγροτικό δίκτυο της περιοχής, προκειμένου οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στις καλλιέργειες τους. Επίσης στο ποσό των 60 χιλ. ευρώ κοστολογείται η αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού στον Κερατόκαμπο, που έχει καταστραφεί ολοσχερώς αλλά και η κατασκευή υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, ενόψει του χειμώνα.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
61 τυφλοί… οδηγοί στη Ζάκυνθο!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
61 τυφλοί… οδηγοί στη Ζάκυνθο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ