2012-08-07 10:59:05
Φωτογραφία για «Πράσινο» για αποκρατικοποιήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς
Από τις δηλώσεις που έγιναν στη συνέχεια είναι εμφανές ότι οι κυβερνητικοί εταίροι κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι... το κόμμα του στηρίζει και ενθαρρύνει όχι μόνο το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων αυτό καθαυτό, αλλά και τη νέα διοίκηση του αρμόδιου ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις. 

«Είναι ένα πρόγραμμα αξιοποίησης και όχι εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που συνδέεται με άλλα επενδυτικά προγράμματα, καθώς και με τη δημιουργία θέσεων εργασίας», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, ελαφρώς πιο συγκρατημένος, υπογράμμισε ότι «η όποια αποκρατικοποίηση θα πρέπει να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θέσεις εργασίας, ουσιαστικές επενδύσεις και προφανώς κανόνες και όρους νομιμότητας και διεθνούς διαφάνειας», κάτι στο οποίο επέμεινε και στη συνέχεια δεχόμενος τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.


Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της χτεσινής τους συνάντησης, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είχαν μια πρώτη ενημέρωση για τα σχέδια που είναι σε εξέλιξη, από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, παρουσιάστηκαν τα δέκα πιο ώριμα έργα. Ωστόσο, δε φαίνεται να υπάρχει τελικός κατάλογος προς αποκρατικοποίηση δημόσιων ακινήτων. Αυτό, όπως σημείωσαν χτες και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, θα αποτελέσει αντικείμενο της νέας συζήτησης των αρχηγών σήμερα στις έξι το απόγευμα και περαιτέρω εξειδίκευσης. Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι δε θα υπάρξει καμιά σχετική ανακοίνωση εντός της εβδομάδας. Κατόπιν, δε, εντολής του πρωθυπουργού, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος θα συντάξει νομοθέτημα με 77 διοικητικές πράξεις που θα στοχεύουν στην επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος, ερωτηθείς αν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος για έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, απάντησε κατηγορηματικά: «Οχι δεν έχουμε, τουλάχιστον για φέτος».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η ατζέντα της χτεσινής και της σημερινής συνάντησης των αρχηγών αποτελεί μια καλή αφορμή «για να στείλουμε ένα μήνυμα ενθαρρυντικό και να γίνει αντιληπτό και στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος, δεν είναι ο αποσυνάγωγος και δεν είναι και ο αμνός ο αίρων τας αμαρτίας της ευρωζώνης».

Αντιπολίτευση

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χτεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική πολιτική «στερεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας άρον άρον ''γη και ύδωρ'' στην εγχώρια διαπλοκή και στην ευρωπαϊκή τοκογλυφία». Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται για «μεγαλύτερο έγκλημα από την εσωτερική υποτίμηση και τη βάναυση επίθεση στα εισοδήματα». Οι αποκρατικοποιήσεις θα αυξήσουν την ανεργία, σχολίασε ο Π. Μεντρέκας από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. «Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν αναπόσπαστη πλευρά της πολιτικής που σφαγιάζει μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τους παρακολουθούμε στενά και σε κάθε ατόπημα γύρω από τη δημόσια περιουσία θα μας βρουν δυναμικά εμπρός τους», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ