2012-08-07 23:13:17
Φωτογραφία για Επίθεση... φωτιά, πίσω θέλει δουλειά!
Με τον Μήτρογλου να σκοράρει δις, τον νεαρό Λυκογιάννη να κάνει παπάδες και την αμυντική λειτουργία να προβληματίζει ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με την Μάλαγα!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός από μέρους του ξεκίνησε με το κλασικό 4-3-3. Ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Τοροσίδης, στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Παπάζογλου με τον Σιόβα και αριστερά ο Χολέμπας. Αμυντικό χαφ ήταν ο Φέισα εσωτερικός χαφ στα δεξιά στο κέντρο ο Μανιάτης και εσωτερικός χαφ αριστερά ο Τάτος. Στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν οι Φετφατζίδης και Αμπντούν και μπροστά στην επίθεση ήταν ο Μήτρογλου.

Η φιλοξενούμενη Μάλαγα κατέβασε σχήμα 4-4-2. Ο Καμενί ήταν ο βασικός πορτιέρο. Δεξιά στην άμυνα έπαιζε ο Σάντσεθ, τα δύο στόπερ ήταν οι Ντεμικέλις και Γουέλιγκτον και αριστερά ο Ελισέου.

Στο κέντρο αγωνίζονταν οι Καμάτσο και Τουλαλάν, που ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ ο Ίσκο και αριστερά ο Ντούντα. Στην κορυφή της επίθεσης πέρασαν οι Μπουονανότε και Χουάνμι.


Τίμησε την μνήμη του Αλκέτα Παναγούλια

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ο Ολυμπιακός μέσω του προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη, τίμησε την μνήμη του Αλκέτα Παναγούλια. Η κόρη του ήταν εκείνη που παρέλαβε την τιμητική πλακέτα ενώ μέρος των εσόδων του αγώνα θα πάει σε ίδρυμα που θα επιλέξει η οικογένεια του εκλιπόντος τεχνικού.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι όλο το γήπεδο χειροκρότησε θερμά ως έναν φόρο τιμής στον Παναγούλια. Στην συνέχεια προτού αρχίσει το Β' μέρος ο Σάββας Θεοδωρίδης, βράβευσε εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού για την προσφορά τους στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Αυτογκόλ Παπάζογλου και 0-1!

Μπροστά στον κόσμο του που βρέθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη για να αποθεώσει τον Ζαρντίμ και την ομάδα ο Ολυμπιακός δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Για την ακρίβεια με το... καλημέρα του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα αυτογκόλ του Παπάζογλου στο 3ο λεπτό. Ύστερα από κόρνερ του Ντούντα ο Παπάζογλου με κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι.

Ήταν ομολογουμένως μία άτυχη στιγμή για τον αμυντικό των Πειραιωτών αλλά και ένα σοβαρός λάθος που έδωσε το προβάδισμα στην σαφώς πιο έτοιμη Μάλαγα που έκανε από νωρίς το 1-0 στο παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι αποπειράθηκαν ν' ανεβάσουν ρυθμούς και άρχισαν σιγά σιγά ν' ισορροπούν το ματς.

Στο 9ο λεπτό ο Καμενί αναγκάστηκε να κάνει μία εκπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Μήτρογλου. Στο 23ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με σέντρα του Αμπντούν και σουτ του Μήτρογλου που βρήκε σε κόντρα και πέρασε κόρνερ.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ συνέχισαν να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 32' ο Τάτος έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μήτρογλου που επιχείρησε μία κεφαλιά η οποία μπλοκαρίστηκε. Δύο λεπτά μετά ο διεθνής φορ πέρασε δύο αντιπάλους του και έκανε ένα σουτ που έπιασε εν τέλει ο Καμενί.

Στο 41ο λεπτό ο Τοροσίδης ζήτησε πέναλτι για χέρι του Γουέλιγκτον, μία παράβαση όμως που φάνηκε να υπήρξε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά μία καλή κεφαλιά του Σιόβα πέρασε λίγο άουτ. Στο 44' ο ίδιος παίκτης έκανε μία γυριστή κεφαλιά που βρήκε όμως τον επιθυμητό στόχο.

Στο 45' ο Μπουανονότε... χόρεψε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού κάνοντας ένα σουτ που πέρασε ελάχιστα έξω. Έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος της φιλικής αναμέτρησης.

Αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης

Οι Λυκογιάννης και Τζιμπούρ ήταν εκείνοι αντικατέστησαν τους Φετφατζίδη και Τάτο και το σύστημα του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1. Οι ποδοσφαιριστές του Ζαρντίμ -όπως και στο πρώτο μέρος- έτσι και στην αρχή του Β' παρουσίασαν προβλήματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής με την Μάλαγα να πρεσάρει και κάνει φάσεις όπως εκείνη του 53', όπου μετά από εκπληκτικό σουτ του Τουλαλάν, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μέγιερι και ο Μήτρογλου έδιωξε πάνω στην γραμμή! Στο 53' η Μάλαγα απείλησε με το σουτ του Ίσκο με το Μέγιερι να του λέει... όχι Λυκογιάννης η μπαλιά, Μήτρογλου το γκολ

Στο 56ο λεπτό ο Ολυμπιακός έβγαλε μία πολύ όμορφη φάση κάνοντας το 1-1. Ο Λυκογιάννης έκανε από τα πλάγια μία σέντρα με τον Μήτρογλου να πετάγεται και με κοντινή προβολή να ισοφαρίζει το παιχνίδι. Είναι άξιο αναφοράς ότι ο Μήτρογλου είχε να σκοράρει σε παιχνίδι στο Καραϊσκάκη από τον Δεκέμβριο του 2010 και πιο συγκεκριμένα στο φιλικό της ομάδας του Ολυμπιακού με τους All Stars στο φαληρικό γήπεδο, που είχε γίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τότε ο Μήτρογλου είχε βάλει και τα δύο γκολ.

Στο 62ο ο Μπουονανότε θα χάσει μία πολύ καλή ευκαιρία με σουτ. Έκτοτε οι Ισπανοί ανέβηκαν πάλι ψηλά, πρέσαραν και κυνήγησαν ένα δεύτερο τέρμα...

Φωνές των Ισπανών για ακυρωθέν γκολ

Στο 65ο λεπτό ακυρώθηκε τέρμα της Μάλαγα (σ.σ. που μπήκε από τον Καμάτσο) για το οποίο οι παίκτες της ισπανικής ομάδας διαμαρτύθηκαν έντονα στον ρέφερι και τον βοηθό του που το υπέδειξε. Πάντως φάνηκε ότι το γκολ της Μάλαγα έπρεπε να είχε μετρήσει, κάτι που όμως δεν έγινε.

Χτύπησε... ξανά ο Μήτρογλου

Στο 66' ο Μητρο-γκόλ παραβίασε για άλλη μία φορά την αντίπαλη εστία. Ο Ιμπαγάσα έσπασε ωραία την μπάλα στον Αμπντούν εκείνος την έδωσε από πλάγια θέση στον επερχόμενο Μήτρογλου που βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της Μάλαγα και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα εν μέσω αποθέωσης και λατρείας από τον κόσμο.

Η είσοδος του Ιμπαγάσα 'νοικοκύρεψε' το παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας ενώ ο Ζαρντίμ έκανε και άλλες αλλαγές στην εξέλιξη του αγώνα. Στο 76' ο Μπουονανότε μετά από μία επίδειξη υψηλής τεχνικής απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και ύστερα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 77' έπειτα από σέντρα του Μήτρογλου ο Λυκογιάννης έκανε ένα σουτ που πήγε στο δοκάρι. Ήταν ζήτημα χρόνου έτσι όπως πήγαινε ο αγώνας να μπει και δεύτερο γκολ.

Μανωλάς και 3-1

Στο 77ο λεπτό έμελλε να γίνει το... λεπτό του Κώστα Μανωλά. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού αφότου ο Σιόβας απέτυχε να... νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ με κεφαλιά όμως όχι ο Μανωλάς που με γυριστό σουτ αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 3-1. Πάντως πρέπει να τονιστεί ότι εάν και αρκετός κόσμος τον χειροκρότησε υπήρξαν ορισμένοι που αποδοκίμασαν τον πρώην κεντρικό αμυντικό της Ένωσης.

Μείωσε με Ελισέου

Στο 80' η Μάλαγα βγήκε ξανά μπροστά και μείωσε το σκορ. Ο Μπουονανότε -που ξεχώρισε για τα καλά από την Μάλαγα- έκανε την σέντρα και ο Ελισέου με όμορφο και... μονοκόμματο σουτ από τα πλάγια έκανε το 3-2 για τους Ισπανούς. Μοιραία για ακόμα ένα ματς διαπιστώθηκε ότι επιθετικά ο Ολυμπιακός έχει πολλές επιλογές και όποτε πατάει... γκάζι βάζει γκολ αλλά πίσω υπάρχουν ακόμα αρκετοί πονοκέφαλοι και αμυντικά κενά, τα οποία καλείται να διαχειριστεί και ν' αντιμετωπίσει ανάλογα ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ

Στο 88' ο Μέγιερι απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ένα πολύ καλό σουτ του Τουλαλάν έξω από την περιοχή. Στο 89' ο Τζιμπούρ έχασε απίστευτη ευκαιρία καθώς πέρασε και τον τερματοφύλακα της Μάλαγα αλλά βγήκε τόσο πλάγια που δεν κατάφερε να κάνει ένα καλό σουτ με την μπάλα να βγαίνει απελπιστικά άουτ...

3-3 με Σέμπα στις καθυστερήσεις

Οι Ισπανοί πάντως έδειξαν ακόμα και στο τέλος την ποιότητά τους. Μετά από... σκάψιμο στον Χοακίν ο παίκτης της Μάλαγα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μέγιερι η οποία πήγε στο δοκάρι. Παρά την προσπάθεια του Μανωλά ο Σέμπα που ερχόταν από πίσω σαν... τρέιλερ σκόραρε για να κάνει το τελικό 3-3 στο 91' με τις δύο αντιπάλους να μοιράζονται τις εντυπώσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μπροστά πάει... πρίμα, πίσω έχει προβλήματα, κάτι που δεν προκύπτει πρώτη φορά. Ο Ολυμπιακός επιθετικά είχε θετικό πρόσημο αλλά αμυντικά είχε... θέματα και δε έλλειψαν τα λάθη από μεριάς των παικτών του. Είναι γεγονός ότι στο πρώτο μέρος του αγώνα με την Μάλαγα ο Ολυμπιακός πληρώνει κυρίως το λάθος του Παπάζογλου, που σε ένα τέτοιο ματς μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο για την συνέχεια της πορείας του στον Ολυμπιακό.

Από το πρώτο ημίχρονο εκείνο που μπορεί να κρατήσει κανείς είναι η συμβολή των Αμπντούν και Τάτου στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι και οι όμορφες ενέργειες και τελικές προσπάθειες του Μήτρογλου, που εξακολουθεί να δείχνει πολύ ανεβασμένος φέτος.

Η αμυντική γραμμή αλλά και το κέντρο των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο είχε προβλήματα με την ισπανική ομάδα που ήταν σαφώς πιο έτοιμη και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Από ποδοσφαιριστές όπως ο Φέισα σίγουρα ο Ολυμπιακός περίμενε πιο πολλά στο εν λόγω ματς.

Πάντως κατά διαστήματα ο Ολυμπιακός παρουσίαζε καλή ανάπτυξη και λειτουργία. Στην επανάληψη οι παίκτες του Ζαρντίμ βελτίωσαν αισθητά την εικόνα τους κυρίως στο κέντρο που πήρε... ανάσες και ουσία με την είσοδο του Ιμπαγάσα.

MVP του αγώνα είναι το δίχως άλλο ο Μήτρογλου με ένα πολύ καλό ματς επιθετικά και δημιουργικά και δύο τέρματα. Από κοντά του και ο νεαρός Λυκογιάννης με μία ασίστ σε γκολ και ένα δοκάρι, με τον εν λόγω παίκτη να εξακολουθεί να δείχνει το πόσο ταλαντούχος είναι. Ο Λυκογιάννης συνεχίζει να στέλνει μηνύματα στον Ζαρντίμ και σίγουρα θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Όσο για τον Μήτρογλου βάζει για τα καλά υποψηφιότητα για βασικός την προσεχή περίοδο. Θετική εμφάνιση έκαναν οι Αμπντούν, Τάτος, Ιμπαγάσα και Μανωλάς ενώ καλές στιγμές στο ματς είχαν οι Φετφατζίδης, Τζιμπούρ και Βλαχοδήμος. Υστέρησαν αισθητά οι Τοροσίδης, Χολέμπας Παπάζογλου και Φέισα. Από την Μάλαγα θετικό πρόσημο είχαν οι Μπουονανότε, Σέμπα, Καμάτσο, Τουλαλάν, Χοακίν και Ελισέου.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ