2012-08-08 00:47:06
Φωτογραφία για Φερέιρα: Οι Σκωτσέζοι δεν σε αφήνουν να... κοιμηθείς
Από το 0-0 αρχίζει το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Μάδεργουελ και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα το επισήμανε πολλές φορές, προκειμένου να δείξει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί (σήμερα το βράδυ). Ο Πορτογάλος τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να παίξει για τη νίκη και να μην επιτρέψει στον αντίπαλο της να διεκδικήσει κάτι καλό Προς το τέλος των δηλώσεων του, ο Φερέιρα αναφέρθηκε στο μεγαλείο της ευρωπαϊκής ιστορίας του Τριφυλλιού, χρησιμοποιώντας μία ιδιαίτερη φράση Μετά το 0-2 του πρώτου αγώνα, οι ποδοσφαιριστές σας έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το αυριανό;

"Θα έλεγα ότι το 0-2 σε μία διαδικασία που μετρούν τα γκολ και όχι οι βαθμοί, είναι ένα ένα θετικό αποτέλεσμα. Αλλά θα γυρίσει εις βάρος μας εάν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Άρα, αύριο πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση απ' όση είχαμε στην Σκωτία".

Σε σύγκριση με το πρώτο ματς, τι διαφορετικό θα θέλατε να δείτε στο δεύτερο παιχνίδι;


"Όπως κάθε προπονητής ο οποίος πριν μία εβδομάδα είδε την ομάδα του να νικά, θα επιθυμούσα να δω την ομάδα μου να παίζει πιο οργανωμένα και να επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα με καλύτερη απόδοση".

Στην πολυετή καριέρα σας, έχετε βιώσει αποκλεισμό μετά από νίκη με 0-2 στο πρώτο παιχνίδι;

"Καταρχάς, όχι, δεν θυμάμαι τέτοια περίπτωση και ελπίζω ότι δεν θα συμβεί αύριο. O αγώνας αρχίζει 0-0 και θα επιδιώξουμε τη νίκη για να πάρουμε μέρος στα πλέι οφ του Champions League και για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Δεν θα έχουμε εύκολο έργο και ξέρουμε ότι ο αντίπαλος μας θα τα δώσει όλα για να πετύχει τους στόχους του. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό παιχνίδι και να νικήσουμε".

Από όσα έχουμε δει έως τώρα, είστε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας; Σε ποιο βαθμό έχουν εγκλιματιστεί οι νέοι ποδοσφαιριστές;

"Τέσσερις εβδομάδες δεν είναι αρκετές για να πούμε ότι η ομάδα είναι έτοιμη. Όμως έχουμε ένα καλό μομέντουμ και οι νέοι ποδοσφαιριστές σταδιακά προσαρμόζονται. Έχω πει αρκετές φορές ότι έχουμε ποδοσφαιριστές με διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας. Άλλους πανέτοιμους όπως ο Λάζαρος και άλλους που έχασαν την προετοιμασία, όπως ο Φορναρόλι. Έχουμε τραυματίες τον Πίντο και τον Σο, οι οποίοι δεν προπονούνται.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν δύο νέοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έπαιξαν στη Σκωτία, ο Βελάσκες και ο Σισόκο. Οι υπόλοιποι εντάσσονται στην ομάδα. Τέλος, έχουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι ενσωματώθηκαν αργά και δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για εμάς. Αύριο θα δείξουμε μεγάλη διάθεση και θα παίξουμε μόνο για τη νίκη".

Έχετε κάποια συγκεκριμένη εμπειρία από το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο;

"Πρέπει να ανασύρω παλιές αναμνήσεις από το μυαλό μου. Θυμάμαι ένα παιχνίδι με τη Σκωτία ως προπονητής της ομάδας Νέων της Πορτογαλίας. Το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο είναι δυνατό. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο.

Έχω αναμνήσεις από το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο, αλλά τώρα έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Έρχονται ποδοσφαιριστές απ' όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει το κλασικό βρετανικό στυλ. Δείτε την Άρσεναλ στην Αγγλία, δεν θυμάμαι πόσους ντόπιους έχει. Το ίδιο ίσχυε για τη Ρέιντζερς, για τη Σέλτικ. Αλλά η άποψη που έχω για το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο είναι ότι δεν σε αφήνει να κοιμηθείς".

Ήσασταν προπονητής στη Μπράγκα;

"Ναι. Έπαιξα ως αντίπαλος της Χαρτς με τη Μπράγκα. Στην πρώτη της συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ! Τότε δεν είχε ανάλογες επιτυχίες! Μόλις την προηγούμενη σεζόν πάλευε να παραμείνει στην κατηγορία. Δείτε τον Παναθηναϊκό. Είναι μία ομάδα με μεγάλη ευρωπαϊκή παράδοση, έχει 250 παιχνίδια στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Είδε παιχνίδια ο παππούς και έχει φτάσει να βλέπει παιχνίδια ο εγγονός. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό! Είναι ένα κλαμπ με τεράστια ιστορία".

Στο τέλος ο Φερέιρα ανέφερε ότι στις 27 Μαΐου 1967 είχε παρακολουθήσει το παιχνίδι Σέλτικ - Ίντερ στη Γλασκώβη και είχε εντυπωσιαστεί, ενώ σε ερώτηση για την υπόθεση του Γιώργου Καραγκούνη, δεν θέλησε να απαντήσει.

Πηγή:Sport24
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ