2012-08-08 02:42:06
Φωτογραφία για Οι 10 fitness εντολές των διακοπών
Μπορεί να είναι δύσκολο να χάσεις 2-3 κιλά σε δύο εβδομάδες για να σουλουπωθείς αλλά που να δεις τι εύκολο είναι να πάρεις 2-3 κιλά στις δύο εβδομάδες των διακοπών σου. Κανονικά, οι εξηγήσεις περισσεύουν όταν πρόκειται για 10 εντολές.  Τις μαθαίνεις απέξω, τις γράφεις σε ένα χαρτί, τις παίρνεις ένα screenshot και απλά τις εκτελείς. Παρόλα αυτά θα σου δώσουμε και εξηγήσεις.

Το σώμα σου είναι ο Κύριος σου

Ναι, στήλη "Body" είναι αυτή και οφείλει να σου πει δύο πραγματάκια. Το σώμα σου είναι ο ναός σου που έλεγε και ο Σίρερ (γιατί νομίζεις τους περνούσε σα σταματημένους μέχρι τα 30 φεύγα). Αν δεν το προσέξεις, δε θα σε προσέξει ούτε αυτό.

Ου ποιήσεις κραιπάλες

Εντάξει αλκοόλ και καλοκαίρι πάνε μαζί. Μερικά σφηνάκια στην παρέα του μωρού που σε κοίταξε μερικά μιλισεκόντ παραπάνω προβλέπονται για να γίνει παιχνίδι. Αλλά οι συνεχόμενες κραιπάλες είναι κάτι διαφορετικό. Θα πάρεις άσκοπες θερμίδες, θα μείνεις στην ξαπλώστρα περισσότερο χρόνο, θα χάσεις την όρεξη σου για άλλες δραστηριότητες. Ναι, εννοώ και αυτές.


Ου λήψει το φρούτο και το λαχανικό από τη διατροφή σου

Για πολλούς λόγους. Γιατί κόβουν την όρεξη, γιατί περιέχουν απαραίτητα διατροφικά στοιχεία, γιατί είναι καλύτερα να παίρνεις τα σάκχαρα σου από φρούτα παρά από μπακλαβαδάκια, γιατί δε βαραίνουν, γιατί σου δίνουν ευεξία. Φτάνουν αυτοί;

Μνήσθιτι τη σωματική σου άσκηση

Εντάξει μπορείς να πάρεις μαζί σου αλτήρες και λάστιχα αλλά αν ήσουν σε αυτή την κατηγορία δε θα διάβαζες καν αυτό το άρθρο. Δε χρειάζεται απαραίτητα να κάνεις κανονικά προγράμματα αλλά να θυμάσαι ότι στις διακοπές υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να ασκηθείς και πρέπει να τις εκμεταλλευτείς. Πέρα από τα αθλήματα της παραλίας, το τρέξιμο και το κολύμπι. Μπορείς να κάνεις trekking π.χ. Που είναι της μοδός και πολλά νησιά μαρκάρουν πλέον τα μονοπάτια τους για να μη χαθείς. Ιδανική άσκηση για να κάψεις θερμίδες, για να γυμνάσεις τα κάτω άκρα και να δώσεις ένα διαφορετικό χαρακτήρα στις διακοπές σου.

Τίμα τα μικρά γεύματα

Μικρά γεύματα όλο το χειμώνα, μικρά γεύματα και το καλοκαίρι. Για, επίσης, πολλούς λόγους. Η βασική ιδέα πίσω από αυτή τη διατροφική αρχή είναι να μη φορτώνεις με θερμίδες τον οργανισμό σου αλλά να του τις παρέχεις με σταθερό ρυθμό προκειμένου να καταναλώνονται και να μην αποταμιεύονται.

Ου πεθυμήσεις την παπάρα στο λάδι

Μεγάλα δεινά σε περιμένουν αν είσαι από αυτούς που τη βγάζουν με σαλάτα στις διακοπές, νομίζουν ότι και καλά κάνουν διατροφή, αλλά ζητάνε από το σερβιτόρο και δεύτερο κουβέρ ψωμί. Οχι, φάε κανονικά φαγητά, φάε πλήρη γεύματα αλλά με μέτρο.

Ου γλείψεις το λαδερό σου πιάτο

Τα ίδια δεινά σε περιμένουν αν το ρίξεις σε φαγητά τύπου μπάμιες, γεμιστά, μελιτζάνες και άλλα λαδερά. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τα λαχανικά αλλά τα μαγειρεμένα λάδια που συνήθως βρίσκονται σε αφθονία στις ταβέρνες.

Ουκ αποφύγεις την επίσκεψη στην τουαλέττα

Μην ντραπείς σε οποιαδήποτε περίσταση. Είτε ξύπνησες σε ξένο δωμάτιο (μπράβο αγόρι μου), είτε βρίσκεσαι στο μπιτσόμπαρο να σκέφτεσαι ότι το πρήξιμο και η κατακράτηση δεν κάνει καλό.

Ου λαχταρήσεις το junk food

Ασε τα σάντουιτς με τις ρώσικες, τα μπέργκερ και κομμάτια πίτσα από το fast food της Χώρας. Να τα σκέφτεσαι σα θερμιδικές βόμβες έτοιμες να σκάσουν στο σώμα σου.

Ου καταναλώσεις αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά

Τα μεν είναι ζάχαρη με χρώμα (ή χωρίς), τα δε είναι αυτό που λέει το όνομα τους. Ενεργειακά. Δηλαδή τα πίνεις όταν έχεις αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις. Κάνεις μαραθώνιο ένα πράγμα. Κατά τα άλλα παχαίνουν όσο δεν μπορείς να φανταστείς.

πηγή: oneman.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στον ΠΑΟΚ ο Χακόμπο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στον ΠΑΟΚ ο Χακόμπο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ