2012-08-08 05:47:03
Φωτογραφία για Στο έλεος των μουσώνων η ανατολική Ασία
Μετά την Ινδία, οι βροχές που προκαλούν οι μουσώνες πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τις Φιλιππίνες με αποτέλεσμα να έχει πλημμυρίσει η πρωτεύουσα Μανίλα... να παραλύσουν οι συγκοινωνίες, οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία, ενώ 68 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους σε όλη τη χώρα.

Δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους εννιά μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις ενώ περίπου 268.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Μανίλα και κοντινές επαρχίες, είπαν αξιωματούχοι.

Ολόκληρες συνοικίες έχουν αποκλειστεί και σωστικά συνεργεία με την βοήθεια του στρατού προσπαθούν να απεγκλωβίσουν όσους αποκλείστηκαν από τα νερά, που φτάνουν σε ορισμένες περιοχές στο ύψος ενός ανθρώπου.

"Τουλάχιστον το 50% της ευρύτερης περιοχής της Μανίλα έχει πλημμυρίσει. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες 24 ώρες. Οι πλημμύρες θα επιδεινωθούν", ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι εκτεταμένες πλημμύρες αποδόθηκαν στο μεταξύ από ορισμένους Καθολικούς στο νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση της αντισύλληψης, ειδικά για το φτωχότερο τμήμα του πληθυσμού, που όπως ανέφεραν προκάλεσε το φυσικό φαινόμενο, "μια έκφραση της οργής του Θεού".

Από τις αρχές Ιουνίου, εξαιτίας των μουσώνων που πλήττουν την Ινδία, έχουν χάσει την ζωή του περισσότεροι από 200 άνθρωποι ενώ θύματα από τις πλημμύρες μετρά και η Κίνα.

Ο τυφώνας Ντάμρεϊ προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις στην βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ , από τις οποίες έχασαν την ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, κατολίσθηση παγίδευσε τουλάχιστον 200 ανθρώπους στο χωριό Τιέτζια, από τους οποίους διασώθηκαν μόνο οι 80.

Σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας, πάνω από 110.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι στην πόλη Σιουγιουάν, ενώ 447.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Ο τυφώνας Ντάμρεϊ έχει πλήξει συνολικά 2 εκατ. ανθρώπους στην Λιαονίνγκ, όπου διεκόπη η ηλεκτροδότηση και παρέλυσαν οι οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ