2012-08-08 18:44:04
Φωτογραφία για Επιστρέφει η αισιοδοξία
Με τις αγορές να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και με το οικονομικό ημερολόγιο να περιλαμβάνει δυο σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις, οι... επενδυτές βρήκαν μια μικρή ευκαιρία να πιέσουν τις αγορές. Παρόλα αυτά, η πτώση δεν προκάλεσε καμία ανησυχία για την εξέλιξη των τάσεων.

Η ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής για τη Γερμανία, δεν ήταν θετική καθώς έδειξε ότι η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει επικίνδυνα, αλλά οι επενδυτές αγνόησαν την ανακοίνωση καθώς λίγο νωρίτερα η ΒΟΕ (Bank of England) κατά τη δημοσίευση της έκθεσης για τον πληθωρισμό, εμφανίστηκε λιγότερο χαλαρή από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η ΒΟΕ εκτιμά ότι τα επόμενα δυο χρόνια ο πληθωρισμός θα βρίσκεται στο 1,7% με βάση το επιτοκιακό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε. Εκτίμησε ότι το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου θα είναι θετικό καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι επωφελείς για την οικονομία.

Για μια ακόμα φορά, ο επικεφαλής της ΒΟΕ, Mervyn King, θεώρησε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Βρετανία είναι η ευρωζώνη και η κρίση χρέους. Αυτή την ώρα, η στερλίνα σημειώνει σημαντική άνοδο και διαπραγματεύεται στα 1,5660.
FXCM
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ