2012-08-08 19:25:08
Φωτογραφία για ΤΖΑΒΑΡΑΣ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας μίλησε για το ενδεχόμενο δημιουργίας πίστας Formula1 στη Δραπετσώνα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να αναπτυχθεί το σχέδιο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινό ΑΝΤ1», αναφέροντας ότι αναμένεται μόνο η έγκριση από τον Μπέρνι Έκλεστοουν για να συνεχιστεί το σχέδιο.

Επίσης, επισήμανε πως με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας, καθώς και κίνητρα για να γίνει η περιοχή προορισμός της πλειοψηφίας των τουριστών. Όσο για το πότε υπολογίζει να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα ένα Γκραν Πρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μάλλον θα περάσει καιρός ακόμα!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Τζαβάρας:

Για τη δημιουργία πίστας Formula1 στη Δραπετσώνα: «Δεν υπάρχει καλύτερος τόπος για να αναπτυχθεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο σαν κι αυτό, παρά σε μια κατοικημένη περιοχή, η οποία βρίσκεται λόγω της κρίσης σε πολύ μεγάλη ύφεση και από εκεί είναι που θα ξεκινήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο, όπως είναι αυτό, το οποίο θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, θα δημιουργήσει κίνητρα για να γίνει η περιοχή προορισμός τουριστικός και μέσα απ' όλη αυτή τη διαδικασία θα υπάρξει ανάπτυξη».

Για το αν έχει μελετηθεί και αν υπάρχει μακέτα: «Το γεγονός ότι έχουμε μνήμες από προσπάθειες, οι οποίες ξεκίνησαν, δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε το εγχείρημα
. Δε ξέρω αν πρέπει να βάλουμε το θέμα σε επίπεδο μακέτας, υπάρχει σε επίπεδο σχεδίου και βέβαια αυτοί που ήρθαν και με συνάντησαν είναι μια ομάδα πρωτοβουλίας αποτελούμενη από αξιόλογους ανθρώπους, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δραπετσώνας-Κερατσινίου. Έχουν έρθει σε επαφή με τον ισχυρό άνδρα της Formula1, κ. Έκλεστοουν, ο οποίος έχει εκφράσει θετική γνώμη».

Για το πόσες θέσεις εργασίας υπολογίζει: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να σας πω με ακρίβεια πόσες θέσεις εργασίας, όμως θέλω να είναι αρκετές εκατοντάδες».

Για το αν έχει υπολογιστεί το ύψος επένδυσης: «Δεν έχουμε φτάσει μέχρι αυτό το σημείο. Είναι μια μελέτη, που εμφανίζει ακριβώς σε σχέδια τις διαδρομές., από πού θα περάσει. Είναι ουσιαστικά μια προμελέτη, η οποία θα πρέπει να τύχει της εγκρίσεως του κ. Έκλεστοουν για να συνεχιστεί αυτό το σχέδιο».

Για τις κλιματολογικές συνθήκες και τις φωνές όλα αυτά τα χρόνια για δημιουργία πίστας F1: «Μπορεί να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, λοιπόν, έπειτα από τόσα χρόνια. Μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή κατάληξη».

Για το πότε υπολογίζει να έρθει η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας: «Μη βιάζεστε ακόμα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πόσοι ακόμη … Πανταλάκηδες;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πόσοι ακόμη … Πανταλάκηδες;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ