2012-08-08 19:51:41
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος
Μάχη με τις φλόγες μέχρι αυτήν την ώρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής για να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν... τις 17:00 σε δασική έκταση στην περιοχή Μονοξελίτης στο Άγιο Όρος.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα από το κλιμάκιο της ΠΥ στις Καρυές και άλλα τέσσερα οχήματα από διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, με δύο πεζοπόρα τμήματα.

Σύμφωνα με την ΠΥ, ακόμη είναι νωρίς για εκτιμήσεις της καμμένης έκτασης, καθώς η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και δεν μπορούν να την προσδιορίσουν με ακρίβεια. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη έκταση καμμένης γης.

Νωρίτερα, δήλωσε στο ράδιο Θεσσαλονίκη, ο διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, στο σημείο πηγαίνουν με πλοίο από την Τρυπητή και τέσσερα οχήματα με πεζοπόρο τμήμα. «Έχουμε κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις μας. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες», ανέφερε ο κ. Κασμίρογλου και πρόσθεσε ότι «δεν κινδυνεύει καμία μονή».
redalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ