2012-08-08 23:49:05
Φωτογραφία για Mπαλάρα για ομίλους!
Λάζαρος, Μαυρίας και Σισοκό έγραψαν με γκολάρες το 3-0, ο Παναθηναϊκός... χάζεψε την Μάδεργουελ στην επανάληψη, προκρίθηκε και έδειξε έτοιμος για την υπέρβαση!

Ενδεκάδα που κερδίζει Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να δοκίμασε τον Μαυρία με τους βασικούς, ωστόσο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτίμησε να μην πειράξει ούτε την τακτική αλλά ούτε και τα πρόσωπα από το «διπλό» της Σκωτίας.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο και Μαρίνος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό «φτερό» ο Σισοκό, δεξί ο Ζέκα και ο Χριστοδουλόπουλος πίσω από τον «φουνταριστό» στο 4-2-3-1, Τοτσέ. Η τριάδα πίσω από τον Ισπανό φορ άλλαζε συχνά θέσεις μέσα στο παιχνίδι.

Στα μέτρα του και... χαλαρά

Έχοντας το... μαξιλαράκι του 2-0 και την μισή και βάλε δουλειά να έχει γίνει από την Σκωτία, ο Παναθηναϊκός πήγε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που το ήθελε. Στα μέτρα του, σε ένα ιδιαίτερα χαλαρό τέμπο, δίνοντας χώρο και μπάλα στους Σκωτσέζους, οι οποίοι είχαν την κατοχή αλλά όχι και τον τρόπο να απειλήσουν την εστία του Καρνέζη. Τους έλειπε η ποιότητα στη δημιουργία, τους έλειψε και το ρίσκο.


Οι «πράσινοι» έκαναν απλώς τα απαραίτητα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να ψάχνουν ιδιαίτερα το γκολ και δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν μακριά τους παίκτες της Μάδεργουελ. Εξαίρεση μοναχά το πρώτο πεντάλεπτο, με τον Τοτσέ να σπαταλά δύο πολύ καλές στιγμές, η δεύτερη μάλιστα ήταν για... θάνατο απέναντι στον Ράντολφ.

«Σβηστά» κύλησε το πρώτο μέρος, το 0-0 έκανε και περίσσευε στο «τριφύλλι» που στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου περίμενε στο δικό του μισό, μη μπορώντας να αξιοποιήσει τους όποιους κενούς χώρους στη κόντρα.

Χάθηκε το τόπι!

Ναι μεν το 0-0 έφτανε και περίσσευε στον Παναθηναϊκό αλλά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι 20.000 κόσμου που αψήφησαν τον καύσωνα έδωσαν το παρών στο ΟΑΚΑ, ήθελαν να δουν το «τριφύλλι» να κερδίζει τους Σκωτσέζους και να ανεβάζει την απόδοση του στην επανάληψη. Και το έκανε με τρόπο πειστικό, με καλή μπάλα και τρία γκολ!

Καλύτερο ξεκίνημα, λοιπόν, από την γκολάρα του Λάζαρου στο 50' δεν θα μπορούσε να υπάρξει για το... σενάριο που είχαν στο μυαλό τους οι «πράσινοι».. Ο διεθνής άσος έχει βελτιώσει σε εντυπωσιακό βαθμό τα «χτυπήματα» του, και με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα εκεί όπου πολύ απλά δεν... πιάνεται! 1-0 για τον Παναθηναϊκό και τυπικό «σφράγισμα» της πρόκρισης στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως ήταν λογικό, το παιχνίδι άνοιξε, ο Φερέιρα έριξε στο γήπεδο τους Κατσουράνη και Μαυρία αντί των Τοτσέ και Μαρίνου, με τους «πράσινους» να αποκτούν περισσότερο καθαρό μυαλό στο ανοιχτό γήπεδο και να δημιουργούν φάσεις.

Σε μία από αυτές ο Χάρης Μαυρίας έβαλε με σλάλομ και... μπούκα στην περιοχή, χόρεψε τον Χάτσινσον και με ιδανικό σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό στο 75'. Το καθαρά τυπικό μέρος της διαδικασίας είχε λάβει τέλος, ο Παναθηναϊκός χόρτασε και τον κόσμο του και έδειξε ικανός να κάνει την «υπέρβαση» φτάνοντας μέχρι και τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το... κερασάκι στη τούρτα, όμως, ήταν το 3-0. Ο άπιαστος Σισοκό από ασίστ του Κατσουράνη, «χάϊδεψε» την μπάλα και την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο στις κερκίδες.

MAN OF THE MATCH: Ο Σισοκό. Ο Ιβοριανός είναι μεγάλη κλάση και το απέδειξε και απόψε στο ΟΑΚΑ. Σε κάποιες στιγμές έκανε τους Σκωτσέζους απλά να τον κοιτάνε. Πέτυχε ένα υπέροχο γκολ για το 3-0 με πλασέ που δείχνει την ποιότητα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Από τα δικά του πόδια, και την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ο Παναθηναϊκός πήρε... μπροστά. Δείχνει πως φέτος θα είναι η χρονιά του, παίζοντας στη φυσική του θέση πίσω από τον επιθετικό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία των Σκωτσέζων. Όταν άνοιξε το παιχνίδι θύμισε... παιδική χαρά. Εάν ο Παναθηναϊκός ήταν πιο έτοιμος θα μπορούσε περισσότερα. Τρία και λίγα ήταν.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο τρόπος που αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι Σκωτσέζοι. Ήρθαν στην Αθήνα για να χάσουν ξανά, το έδειξαν από το πρώτο λεπτό και το πως παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Αν κάποιος δεν ήξερε πως το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, θα νόμιζε πως η Μάδεργουελ προκρινόταν και με την ισοπαλία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ελβετός Στέφαν Στούντερ σε γενικές γραμμές πήγε καλά το παιχνίδι αλλά τόσο αυτός όσο και ο πρώτος βοηθός, Πότσι, δεν είδαν το πέναλτι που έγινε υπέρ του Παναθηναϊκού σε χέρι από γύρισμα του Σισοκό στο 58'.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: H πρόκριση επί της ουσίας είχε κριθεί από το πρώτο παιχνίδι αλλά στον Παναθηναϊκό δεν έφτανε μόνο αυτό. Οι «πράσινοι» ήθελαν την δεύτερη νίκη, την πήραν και μάλιστα κατάφεραν με την εικόνα τους στο δεύτερο ημίχρονο να... ψήσουν τον κόσμο και να δείξουν πως μπορούν την «υπέρβαση» για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Κόπηκε» ο ανέτοιμος Κανού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Κόπηκε» ο ανέτοιμος Κανού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ