2012-08-09 00:25:03
Φωτογραφία για Καθαρισμός προϊόντων μακιγιάζ
Η πρόληψη είναι σημαντική, κάθε φορά πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ, πλύνετε καλά τα χέρια σας και απολυμάνετε την επιφάνεια που θα ακουμπήσετε τα προϊόντα.

Είναι καλό να έχετε κοντά σας λίγο καθαρό οινόπνευμα και αντισηπτικά μαντιλάκια.

Foundation

Όταν είναι σε δοχείο με αντλία, πάρτε ένα αντισηπτικό μαντηλάκι ακουμπήστε στο στην αντλία και πιέστε 1-2 φορές για να βγει λίγο προϊόν, καθαρίστε το στόμιο της αντλίας με μια μπατονέτα και οινόπνευμα.

Για πρόληψη, να μην ακουμπάτε την αντλία κατευθείαν πάνω στα χέρια σας, τοποθετήστε λίγο προϊόνστο σφουγγαράκι μακιγιάζ ή στο καπάκι της πούδρας (αφού το έχετε απολυμάνει πρώτα) και μετά τοποθετήστε το στα χέρια σας για να το απλώσετε στο πρόσωπο.

Όταν είναι σε βάζο, πάρτε ένα αντισηπτικό μαντηλάκι ή ένα βαμβάκι με οινόπνευμα και καθαρίστε καλά τα υπολείμματα στο στόμιο του βάζου και εσωτερικό του καπακιού. Για πρόληψη, μην παίρνετε το προϊόν από το βάζο με τα δάχτυλα, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα (αφού την έχετε απολυμάνει πρώτα).


Πούδρες, ρουζ, σκιές ματιών σε σκόνη

Καθαρίστε καλά το στόμιο του δοχείου και το εσωτερικό του καπακιού. Για πρόληψη, αποφύγετε να βουτάτε τα χέρια σας ή το πινέλο μακιγιάζ μέσα στο προϊόν. Αντίθετα ρίξτε ελάχιστο προϊόν στο εσωτερικό του καπακιού και όταν τελειώσετε απολυμάνετε το καλά.

Σκιές ματιών, ρουζ, bronzer, πούδρες σε μορφή compact

Καθαρίστε το κάθε δοχείο από τα υπολείμματα της πούδρας (γύρω – γύρω και το εσωτερικό του καπακιού). Αν παρατηρήσετε ότι στην επιφάνεια του προϊόντος έχει δημιουργηθεί ένα παχύ, σκληρό στρώμα που γυαλίζει, τότε χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο μαχαίρι και πιέστε ελαφρώς την επιφάνεια του προϊόντος για να ξεκολλήσει το στρώμα αυτό και να το πετάξετε. Αυτό συμβαίνει γιατί το πινέλο μεταφέρει το σμήγμα του προσώπου πάνω στο προϊόν.

Κραγιόν

Καθαρίστε την επιφάνεια του κραγιόν με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε καθαρό οινόπνευμα ή με ένα χαρτομάντιλο και οινόπνευμα.

Μολύβια μακιγιάζ

Ξύστε ελαφρώς όλα τα μολύβια σας πριν από κάθε χρήση. Αν το μολύβι είναι μηχανικό, βουτήξτε το σε λίγο οινόπνευμα για μερικά δευτερόλεπτα και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας. Καθαρίστε και την ξύστρα μολυβιών με αρκετό οινόπνευμα, ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα.

Προϊόντα σε σωληνάριο ή με απλικατέρ

Η μάσκαρα, το lip gloss, τα concealer, σκιές ματιών και άλλα προϊόντα που σε τέτοιου είδους συσκευασία, είναι δύσκολο να καθαριστούν. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να καθαρίσετε καλά με αντισηπτικό μαντιλάκι το στόμιο του δοχείου καθώς και όλη την εξωτερική επιφάνεια.

Για πρόληψη, μην μοιράζεστε τα προϊόντα αυτά, μην τα αφήνετε ανοιχτά και μην αφήνετε το απλικατέρ σε οποιαδήποτε επιφάνεια εκτός από τη θέση του.

Νεσεσέρ

Καθαρίστε το εσωτερικό του νεσεσέρ, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, χρησιμοποιώντας αντισηπτικά μαντηλάκια ή ένα πανί και οινόπνευμα.

Καθαρίστε το νεσεσέρ από την έξω πλευρά του με ένα πανί και λίγο σαπούνι ή ανάλογα το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Βάλτε το νεσεσέρ στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα για να εξοντώσετε εντελώς όλα τα μικρόβια.
jenny.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ