2012-08-10 20:04:02
Φωτογραφία για Mύθοι για την περιποίηση του λιπαρού δέρματος
Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την περιποίηση του λιπαρού δέρματος, αξίζει όμως να σημειώσουμε ακόμα μια φορά 2 σημαντικούς μύθους.

Ειδικά το καλοκαίρι η έντονη υγρασία προκαλεί υπερέκκριση σμήγματος με αποτέλεσμα ακόμα και τα μεικτά δέρματα να παρουσιάζουν έντονη λιπαρότητα στη ζώνη Τ.

Μύθος – το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση:

Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα, προσπαθούν να το «στεγνώσουν» αποφεύγοντας την ενυδατική κρέμα. Η ενυδατική κρέμα ενισχύει την υγρασία του δέρματος δεν έχει καμία σχέση με την λιπαρότητα που προκαλεί το περιττό σμήγμα . Η παράλειψη της καθημερινής ενυδάτωσης προκαλεί αφυδάτωση στο δέρμα. Μην χρησιμοποιείτε βαριές, πλούσιες και πολύ λιπαρές ενυδατικές κρέμες αλλά αυτές που είναι ήπιες και σε μορφή oil free. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει ενυδατική κρέμα χωρίς καθόλου έλαια, όμως αυτές που προορίζονται για τα λιπαρά δέρματα έχουν έλαια που εξισορροπούν την λιπαρότητα και αφήνουν ματ υφή. Οπότε καθημερινά να ενυδατώνετε το δέρμα σας με μια κρέμα ημέρας και το βράδυ με ένα μη λιπαρό serum ή ορό.


Μύθος – θα πρέπει να χρησιμοποιείτε στυπτικά προϊόντα:

Κανένας τύπος δέρματος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί έντονα στυπτικά προϊόντα και ειδικά τα λιπαρά δέρματα. Αν και η συνηθισμένη νοοτροπία είναι να δημιουργήσουμε στεγνή – ματ υφή στην επιφάνεια του λιπαρού δέρματος, Τα στυπτικά καθαριστικά και οι στυπτικές τονωτικές λοσιόν ναι μεν έχουν αντιβακτηριδιακή δράση παράλληλα όμως διαταράσσουν το φυσικό φιλμ προστασίας του δέρματος με αποτέλεσμα αυτό να αντιδρά ακραία. Χρησιμοποιήστε ήπια προϊόντα καθαρισμού και τόνωσης, με φυσικά αντιβακτηριδιακά συστατικά που δεν ξηραίνουν το δέρμα και δεν διαταράσσουν τις λειτουργίες του. Αν το δέρμα σας είναι πάρα πολύ λιπαρό, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό προσώπου με σαλικυλικό οξύ , που εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος και μειώνει την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων.
jenny.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καζάνι που βράζει η ESPRESSO.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καζάνι που βράζει η ESPRESSO.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ