2012-08-13 10:27:03
Φωτογραφία για Χαλκιδική: Περίπου 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη-θα αποζημιωθούν οι πληγέντες
Πυρόπληκτη χαρακτηρίζεται η Ουρανούπολη και η ευρύτερη περιοχή, η οποία δοκιμάστηκε από την πυρκαγιά που έκαιγε επί μέρες. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανέφερε ότι... κατά προτεραιότητα θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι, ενώ προχωρά και η αποτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες.

 Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, η φωτιά έχει κάψει περί τα 40.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης.

Σημειώνεται ότι στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 64 πυροσβεστικά οχήματα, 175 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχείρησαν και βρίσκονται σε ετοιμότητα 15 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κινητοποιήθηκαν 314 άνδρες του Ελληνικού Στρατού, με 25 ειδικά μηχανήματα, καθώς και δύο ελικόπτερα τύπου Chinook.

Σημαντική ήταν, τέλος, η βοήθεια που προσφέρθηκε από τη σερβική κυβέρνηση, αποτελούμενη από 49 πυροσβέστες, με 8 οχήματα, καθώς και από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και 8 πυροσβέστες.Στο μεταξύ, πυροσβεστικές και αστυνομικές Αρχές εξετάζουν το σενάριο να ξεκίνησε η φωτιά από κεραυνό ή από ανάφλεξη σκουπιδιών, αλλά και αυτό του αλλοδαπού εργάτη, που φέρεται να αναζητούσε δουλειά σε μονές του Αγίου Ορους και να απείλησε ότι θα βάλει φωτιά στο δάσος, όταν του είπαν ότι δεν υπάρχει δουλειά.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ