2012-08-21 19:12:07
Φωτογραφία για Όλι Ρεν: Όχι στην επανεξέταση μισθών και συλλογικών συμβάσεων
Η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε το Μνημόνιο στο όνομα και προς το συμφέρον της χώρας, γεγονός που δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, επισημαίνει, μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, διαψεύδοντας το σενάριο πως η νέα τρικομματική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για την επαναφορά των κατώτερων μισθών και της μετενέργειας. Αντιθέτως υπογραμμίζει ο κος Ρεν τα τρία κόμματα που στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή των ρυθμίσεων.

Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Ελληνική κυβέρνηση για την κατάργηση των ρυθμίσεων για τη μετενέργεια και τον κατώτατο μισθό εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

«Ο ισχυρισμός του Αξιότιμου Μέλους του Κοινοβουλίου ότι όλα τα πολιτικά κόμματα τάσσονται υπέρ της κατάργησης των διατάξεων στις οποίες αναφέρεται, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», σημειώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, εκφράζοντας την πρόθεση του να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.


«Εμείς θα συνεργασθούμε και θα ενισχύσουμε την προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής και να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της Ελλάδας», προσθέτει.

Υπενθυμίζουμε πως στην ερώτησή του ο κ. Χουντής αναφερόταν «στις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης ότι θα θέσουν προς επαναδιαπραγμάτευση το θέμα της μετενέργειας και της αποκατάστασης της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Moody's: Δεν έχετε κάνει αρκετά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Moody's: Δεν έχετε κάνει αρκετά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ