2012-08-23 19:22:38
Φωτογραφία για STOP Σαμαρά στις προσλήψεις μετακλητών …συγγενών από όλους τους κρατικούς αξιωματούχους
Εντολή του πρωθυπουργού να απαγορευτούν η πρόσληψη συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού

Να απαγορευθούν οι προσλήψεις συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που προβλέπεται η δυνατότητα να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους, θα επιδιώξει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς.

Ήδη δόθηκε εντολή στην Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης ώστε να αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία την προσεχή εβδομάδα, δηλαδή μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το κρίσιμο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι, ώστε να εξεταστούν οι λεπτομέρειες για την θεσμοθέτηση των περιορισμών που θα αφορούν στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.

Στην κίνηση αυτή οδηγήθηκε ο κ. Σαμαράς μετά και το νέο κρούσμα διορισμού συγγενικού προσώπου του α’ αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι. Τραγάκη, ο οποίος τοποθέτησε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του την αδελφή του γαμπρού του, ο οποίος επίσης φέρεται να είναι προ ετών μόνιμος υπάλληλος της Βουλής
. Σύμφωνα λοιπόν με την σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 381/7.8.2012) ο α’ αντιπρόεδρος έκανε τέσσερις προσλήψεις μετακλητών στο γραφείο του. Στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, μάλιστα, κυκλοφορεί εντόνως ότι ο κ. Τραγάκης έχει «βολέψει» στο παρελθόν και άλλα συγγενικά του πρόσωπα στην Βουλή, όπως η θυγατέρα του το 2004 κ.ά.

Είχε προηγηθεί και ο διορισμός ως μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του τέως Προέδρου της Βουλής κ. Β. Πολύδωρα της κόρης του κυρίας Μαργαρίτας Πολύδωρα.

Τα φαινόμενα αυτά και ειδικότερα η ευνοϊκή μεταχείριση που εμφανίζονται να επιφυλάσσουν ανώτατοι «γαλάζιοι» κοινοβουλευτικοί παράγοντες σε συγγενικά τους πρόσωπα, έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία και εκφράστηκε ρητώς δια της εντολής του κ. Σαμαρά να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς, το οποίο έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια σε όλη την πυραμίδα του κράτους.

Σημειώνεται, ότι στην πρόσληψη τεσσάρων μετακλητών στο γραφείο του προέβη και ο ε’ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Λ. Γρηγοράκος (ΦΕΚ 363/30.7.12) χωρίς ωστόσο να πρόκειται για συγγενικά του πρόσωπα.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ