2012-08-24 10:51:08
Φωτογραφία για De Tijd: Βοήθεια στην Ελλάδα ή χάος
Nα δείξουν την απαιτούμενη πολιτική βούληση και να δώσουν το πράσινο φως για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ή και να προχωρήσουν σε μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επιδεικνύοντας αλληλεγγύη προς την δοκιμαζόμενη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου, καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες η De Tijd στο σημερινό κύριο άρθρο της που φέρει τον τίτλο «Χώρος να αναπνεύσει» Και τούτο διότι, κατά τον συντάκτη, η εναλλακτική λύση είναι η χρεωκοπία και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η οποία όμως θα αποτελούσε ένα «άλμα προς το άγνωστο»και θα εγκυμονούσε τεράστιους κινδύνους, αφού θα έπαιρναν σειρά Ισπανία και Ιταλία, με τελικό αποτέλεσμα την διάλυση της ευρωζώνης. «Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι πιστεύουν ότι μια ελληνική χρεωκοπία θα συντελούνταν με συντεταγμένο τρόπο», προειδοποιεί ο συντάκτης, κάνοντας λόγο για «χαοτικές καταστάσεις» που θα επακολουθούσαν.

Όπως εξάλλου σημειώνει, ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό οι Γερμανοί πολιτικοί αλλά και η κοινή γνώμη είχαν υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, τώρα τελευταία δείχνουν «να έχουν βάλει νερό στο κρασί τους» και να έχουν χαμηλώσει τους τόνους
. Κατά τον συντάκτη, σε αυτό σίγουρα έχει βάλει το χέρι του και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας J. Asmussen, ο οποίος πριν από λίγες μέρες μίλησε για «καταστροφικά αποτελέσματα» που θα είχε τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη τόσο για την ίδια την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη αλλά και για την Γερμανία. Η μετριοπαθής στάση του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη, συνεχίζει ο συντάκτης, αποτέλεσε ανακούφιση για τις αγορές, οι οποίες προεξοφλούν ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα θα έχουν τελικά αίσια έκβαση.«Απομένει να φανεί εάν η εκτίμηση αυτή είναι σωστή»,συμπληρώνει.

Ο συντάκτης αναφέρει ότι μόνον μια απόφαση σε πολιτικό επίπεδο θα μπορέσει να δώσει λύση στο ελληνικό πρόβλημα και να αναστρέψει το κλίμα στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα από οικονομικής απόψεως είναι δραματική, κάτι που, όπως σημειώνει, σίγουρα θα αποτυπωθεί και στην έκθεση της τρόικα. Καταλήγοντας, ο συντάκτης επισημαίνει ότι αυτό το φθινόπωρο πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα. «Εάν αυτό δεν συμβεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η μοίρα της ευρωζώνης θα κριθεί με διαφορετικό τρόπο», προσθέτει.

πηγή: Real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ