2012-08-24 19:25:04
Φωτογραφία για Συνεχείστε… πυροδοτείτε την εκ νέου ανάδυσή μας
Είχαμε γράψει ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να πάρει τη γεωπολιτική στις βαλίτσες του... προκειμένου να αντιμετωπίσει τους φραγκολεβαντίνους με ελιγμούς μεν αλλά με αποφασιστικότητα και πυγμή δε.

Οι Γερμανοί μέσω της εφημερίδας BILD επαναφέρουν τα παραμύθια που μας «πλασάρουν» για Γερμανούς που πάντα πληρώνουν για τουςάλλους.

Είναι μια από τις γερμανικές εφημερίδες στην οποία επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς να δώσει συνέντευξη λίγες ημέρες πριν το ταξίδι του στην Γερμανία. Είναι μια εφημερίδα που μας έχει συνηθίσει στις προκλήσεις αλλά αυτή τη φορά, ξεπέρασε τα όρια. Και μην ισχυριστεί κανείς ότι πρόκειται για μια «φυλλάδα». Είναι μια από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία γερμανικές εφημερίδες.

Με περίσσιο κυνισμό, που υποδηλώνει φθόνο για κάθε τι το ελληνικό, ακόμα και τώρα που ο Ελληνισμός βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, η BILD σε μια προσπάθεια να «εξευτελίσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά και ζητάει από τον Αντώνη Σαμαρά να την υπογράψει, προσκυνώντας στην γερμανική «πολυπραγμοσύνη και ανωτερότητα».


Οι όροι:

Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο καμία ζημιά.

Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών εάν είναι απαραίτητο.

Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει.

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που σχολίαζαν ότι ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να δώσει συνέντευξη στη Bild και ίσως να μην είχαν άδικο. Αρκετά πια αντιμετωπίζουμε ως ισότιμους συνομιλητές, αυτούς οι οποίοι γέμισαν την Ευρώπη με τάφους, φτώχεια και ανέχεια, και τώρα διαφωνούν με την όποια διευκόλυνση στον Ελληνισμό, δίχως την παρουσία του οποίου δεν θα γνώριζαν τι θα πει οργάνωση της κοινωνίας και εκλογίκευση πολιτικής και οικονομίας.

Οι Έλληνες όσο κι αν έχουμε ξεπέσει σήμερα, είμαστε λαός με περηφάνια και φιλότιμο. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκπροσωπώντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οφείλει να σταθεί στο ύψος της δια πυρός και σιδήρου ιστορίας μας και κατόπιν να χρησιμοποιήσει τα πολιτικά ατού μας και να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές για την Ελλάδα συγκυρίες σε γεωπολιτικό επίπεδο στις συνομιλίες του με τους ηγέτες της Δύσης.

Στη σημερινή εποχή της απανθρωπιάς και της ψευτιάς οι μόνοι που μπορούν να ξαναδώσουν το φως της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς στην οικουμένη είναι οι Έλληνες, τους οποίους γι’ αυτό το λόγο αντιμάχονται, κρατώντας τους δέσμιους και περιγελώντας τους «οι ανύπαρκτοι ή οι αρνητικά υπαρκτοί» της παγκόσμιας ιστορίας. Δεν γνωρίζουν, απ’ ότι φαίνεται την ψυχολογία των Ελλήνων, που όταν επιχειρείται η εν ψυχρώ ποδηγέτησή τους αναδύονται, δραπετεύοντας από τον λήθαργο.

Και μην βιαστούν ορισμένοι εγχώριοι «σοφοί» να χαμογελάσουν ειρωνικά. Ας αφουγκραστούν μαζί με τους δημοσιογράφους της BILD δύο Γερμανούς που αποδέχονται ο καθένας με τον τρόπο του την ελληνική δυνατότητα ανάκαμψης και προσφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Κι έτσι νιώθει κανείς ντροπιασμένος και φοβισμένος μπροστά στους Έλληνες, εκτός κι αν εκτιμά την αλήθεια πάνω απ’ όλα και τολμά να αναγνωρίσει ακόμη και τούτη αλήθεια: ότι οι Έλληνες κρατούν στα χέρια τους, σαν ηνίοχοι, τα χαλινάρια της δικής μας και κάθε άλλης κουλτούρας, αλλά και ότι σχεδόν πάντα τα άρματα και τα άλογα είναι κατώτερης ποιότητας και δόξας από τους οδηγούς τους, που το έχουν παιχνίδι να γκρεμίσουν αυτό το σύνολο σε μια άβυσσο, την οποία εύκολα πηδούν εκείνοι μ’ ένα άλμα όμοιο μ’ εκείνο του Αχιλλέα». (Φρίντριχ Νίτσε).

«Πολίτες της Ελλάδας,

σας συνέστησαν κάποιοι από τα γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να πουλήσετε τα νησιά σας.(…) Ποτέ, Έλληνες, δεν θα πουλήσετε τη γη σας! Σ’ αυτήν τη γη δημιουργήθηκε ο πολιτισμός που σήμερα μας τρέφει. Την έχετε φυλάξει ως «κόρην οφθαλμού» (…), την έχετε καλλιεργήσει και έχετε κάνει να βλαστήσει από το ξερό χώμα η ελιά. Αυτή η γη δεν μπορεί λοιπόν τώρα να εκποιηθεί! Πως; Να υποθηκεύσετε ελληνικά νησιά;Πόσες κουταμάρες θα ακούσουμε ακόμα από τους τραπεζίτες; Ποια ανόητα κεφάλια ανεχόμαστε σήμερα να μας ορίζουν κανόνες και να μας δίνουν οδηγίες;. Οι ποιητές μας θα πέθαιναν για δεύτερη φορά αν τους άκουγαν να μιλάνε έτσι». (Ελεονόρα Ζέελινγκ, γερμανίδα ιστορικός)

Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
pygmi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ