2012-08-27 06:40:03
Φωτογραφία για Οταν ο... Μπάτμαν έπεφτε στα γόνατα για να πάρει ρόλο
Ταλαντούχος, αντισυμβατικός και ενίοτε «σκοτεινός». Αυτός θα μπορούσε να είναι με... τρεις λέξεις ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο ηθοποιός πίσω από τη μάσκα του Μπάτμαν, του οποίου η τελευταία ταινία προβάλλεται εδώ και λίγες μέρες στους κινηματογράφους. Χάρη στο ταλέντο και στην προσαρμοστικότητά του, ο Κρίστιαν Μπέιλ κατάφερε να καθιερωθεί στον αφρό του Χόλιγουντ!

Λίγες μέρες πριν από το μακελειό σε κινηματογράφο του Κολοράντο (δώδεκα νεκροί από εισβολή ενόπλου), όλοι μιλούσαν με ανυπομονησία για το τρίτο και τελευταίο μέρος του «Σκοτεινού ιππότη». Παρά τα όσα συνέβησαν, η ταινία πήγε πολύ καλά στο box office, με τους απανταχού θαυμαστές του Μπάτμαν να σπεύδουν στο σινεμά για να απολαύσουν τον αγαπημένο τους ήρωα.

Για τον Κρίστιαν Μπέιλ ο ρόλος του σαν Μπάτμαν μπορεί να μην είναι ο καλύτερος της μέχρι τώρα καριέρας του, αλλά είναι σίγουρα ο ρόλος που του χάρισε δόξα και αρκετό χρήμα. «Αντιλαμβάνομαι το εκτόπισμα που κέρδισα από τον Μπάτµαν, αλλά ποτέ δεν µου “κάθισε” καλά ο όρος σταρ. Ξέρω ότι ακούγεται κοινότυπο και κλισέ, όμως είναι η αλήθεια. Σε πολλούς αρέσει περισσότερο η φαντασίωση του να είναι ηθοποιοί απ’ ό,τι αυτή καθαυτή η δουλειά του ηθοποιού. Οχι σε µένα» τονίζει, σύμφωνα με την Espresso της Κυριακής.


Μέχρι τώρα στην καριέρα του ο 38χρονος Μπέιλ ερμήνευε ρόλους σκοτεινών και προβληματικών τύπων είτε από επιλογή είτε από σύμπτωση. Ξεκίνησε από την τρυφερή ηλικία των δεκατριών ετών και πολλοί μίλησαν για παιδί-θαύμα. Πήρε το χρίσμα το 1987 στο «Empire of the sun» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Από τότε μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του ’90 το όνομα του Μπέιλ υπήρχε σε αρκετές ταινίες, χωρίς όμως να ξεχωρίσει σε κάποια. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε το 2000 με την ταινία «American psycho», στον ρόλο ενός ψυχοπαθούς γιάπη.

Πέντε χρόνια αργότερα μπήκε στη ζωή του ο Μπάτμαν, με τον Μπέιλ ννα εντυπωσιάζει τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος στο πρόσωπο του Μπέιλ έβλεπε τον πλέον κατάλληλο για να ερμηνεύσει τον δημοφιλή ήρωα των κόμικς. Στη συνέχεια ακολούθησε το εξαιρετικό «The fighter» του 2010, για το οποίο βραβεύτηκε με Οσκαρ.

Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ

Θεωρείται από τους ηθοποιούς-«χαμαιλέοντες», καθώς μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις κάθε ρόλου. Για να ενσαρκώσει τον Μπάτμαν μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα διατροφής και εκγύμνασης προκειμένου να αποκτήσει όγκο, ενώ στο «The fighter» έχασε δεκατρία κιλά και έκανε εντατικά μαθήματα μποξ.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο «American psycho» αλλά και στο «The machinist» το 2004, με τον Μπέιλ να έχει το χάρισμα να παίρνει και να χάνει εύκολα βάρος, κάτι που στο Χόλιγουντ είναι «όπλο» για κάθε ηθοποιό.

Η καριέρα του ίσως είχε εξελιχθεί διαφορετικά, αν δεν είχε βρει μπροστά του τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, από τον οποίο είχε χάσει τρεις ρόλους. «Το όνομα του Ντι Κάπριο έκαιγε τον Κρίστιαν σαν πυρωμένο σίδερο» αποκάλυψε ο Χάρισον Τσεγκ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Μπέιλ σε βιβλίο του για τον ηθοποιό. Επίσης αποκάλυψε πως ο πελάτης του είχε πάει στην οντισιόν για τον «Τιτανικό», όμως ο Τζέιμς Κάμερον του είπε πως δεν ήθελε να έχει δύο Βρετανούς ηθοποιούς, εκείνον και την Κέιτ Γουίνσλετ, να υποδύονται Αμερικανούς.

Τελευταία τους αναμέτρηση, αυτή στο «American psycho». Σύμφωνα πάντα με τον Τσεγκ, ο Μπέιλ παρακαλούσε γονατιστός τον σκηνοθέτη να προτιμήσει εκείνον αντί του Ντι Κάπριο και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον Γιούαν ΜακΓρέγκορ, που επίσης διεκδικούσε τον ρόλο, για να τον παρακαλέσει να αποσυρθεί.

Μηχανόβιος και οικογενειάρχης

Οταν δεν φορά τη μάσκα του Μπάτμαν, ο Μπέιλ μοιάζει ένας διαφορετικός άνθρωπος. Χαμηλών τόνων, οικογενειάρχης και με διάθεση να μη βλέπει τον εαυτό του στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών για άλλον λόγο εκτός της δουλειάς του.

Στο πλευρό του τα τελευταία δώδεκα χρόνια βρίσκεται η όμορφη Σάντρα Μπλάζιτς, μοντέλο, μακιγιέζ και προσωπική βοηθός της ηθοποιού Γουινόνα Ράιντερ. Μαζί έχουν αποκτήσει την επτάχρονη Εμελίν και ζουν μόνιμα στο Λος Αντζελες μαζί με τα δύο σκυλιά και τις τρεις γάτες τους. Οταν θέλει να χαλαρώσει, ο Μπέιλ προτιμά να περνά χρόνο με την οικογένειά του.

Οταν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε απλώς καβαλά τη μοτοσικλέτα του και χάνεται στην έρημο, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.
real
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ