2012-08-27 10:16:16
Φωτογραφία για Αριέλ , κουράγιο...
Ο Ολυμπιακός που κέρδισε, αλλά δεν "τρόμαξε" με την απόδοση του, η ρήση του Μπράιαν Κλαφ και το γιατί ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι υπερ-απαραίτητος σε αυτή την ομάδα. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναλύει.

«Εγώ θέλω να κερδίσω, το πως θα γίνει, είναι δικό σας θέμα. Κόψτε το κεφάλι σας και δώστε μου αυτό το παιχνίδι» είχε πει κάποτε στους παίκτες του, ο φοβερός και τρομερός Μπράιαν Κλάφ.

Ναι, το ποδόσφαιρο τα 'χει αυτά. Όταν μάλιστα είσαι μεγάλη ομάδα, όταν σέρνεις πίσω σου προσδοκίες και κόσμο, είσαι υποχρεωμένος να τα δώσεις όλα, να κάνεις τα αδύνατα – δυνατά και στο τέλος να πάρεις το ματσάκι. Ο πρωταθλητής είχε άγχος, είχε πίεση, είχε όλη αυτή την κριτική των τελευταίων ημερών να τον κυνηγάει. Και την βρήκαν μπροστά τους οι νταμπλούχοι την πίεση.

 

Εσωτερική. Τους κυνηγούσε σε όλη την διαδρομή προς την Ημαθία, ας είμαστε ειλικρινείς. Ξέρουμε όλοι τι θα γινόταν και πόσα... όργανα θα βάραγαν αν ο Ολυμπιακός δεν κατάφερνε να πάρει τον αγώνα με την νεοφώτιστη Βέροια. Μπορείς να πεις πολλά για αυτό το 90λεπτο, να ασχοληθείς συγκεκριμένα με την τακτική των ομάδων. Αρκεί να ήταν μόνο η τακτική. Όμως ήταν και παιχνίδι ψυχολογίας. Όποιοι έχουν παίξει το καταλαβαίνουν.


Ο Ολυμπιακός είχε ένα αρνητικό στοιχείο, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν του. Δεν τρόμαξε! Δεν έκανε τους γηπεδούχους να αισθανθούν δέος. Από το πρώτο λεπτό κιόλας, ήταν ξεκάθαρο ότι σε αυτή την... μάχη ψυχολογίας ο Μάκης Χάβος και οι ποδοσφαιριστές του, είχαν μπει με συγκεκριμένη τακτική. «Εδώ είναι το σπίτι μας, θα κάνουμε προσπάθεια δίχως ταμπούρι κι ό,τι γίνει...» Ναι, έτσι μπήκε η Βέροια. Δεν τρόμαξε, είχε τις αδυναμίες της και αυτές άλλωστε πλήρωσε. Όμως οι ποδοσφαιριστές της, έκαναν φάσεις, έβαλαν γκολ, άφησαν όλο αυτό το ψυχολογικό να γίνει δικός τους συμπαίκτης.

Ο Ολυμπιακός ήταν άλλωστε το φαβορί, αυτός θα πιεζόταν. Από τον Κάρολ, μέχρι την επίθεση φαινόταν ότι υπήρχε ένα θεματάκι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο πρώτο μέρος να δημιουργήσει ρήγματα από την αριστερή πλευρά , κάτι κατάφερε και έβαλε και το πρώτο γκολ, με το γύρισμα του Χολέμπας και το εκπληκτικό τσίμπημα- τακουνάκι του Τζιμπούρ. Το ματς δεν είχε αυτή την... ροή. Φαινόταν ότι γκολ θα έμπαινε, αλλά δεν στοιχημάτιζες ότι θα το βάλει ο Ολυμπιακός. Και στο «καπάκι»(σχεδόν) ήρθε η ισοφάριση με το λάθος του Κάρολ και ακολούθησε απέναντι λάθος Δασκαλάκη(με καλή ενέργεια Σιόβα) για το 1- 2.

Ο Ζαρντίμ, έκανε το αναμενόμενο. Αμόλησε στο γήπεδο ομάδα από το... πέρυσι και τον Μασάντο με τα δυο στόπερ(αναγκαστικά). Αλλά με λίγη τακτική από πέρυσι. Δεν ήταν ο Ολυμπιακός που τελείωσε την προηγούμενη σεζόν, ας μην κοροϊδευόμαστε. Και το ήξεραν και οι ίδιοι. Δεν είδατε πως πανηγύρισαν το τρίποντο της επιτυχίας στο τέλος; Όλα τα θέματα που είναι... ανοιχτά στο λιμάνι, παραμένουν. Δε λύθηκε κάτι με αυτό το διπλό. Τα κέρδη βέβαια υπήρξαν! 

Κάποιοι από τους παίκτες πήραν ψυχολογία και χάρηκε και ο πάρα πολύς κόσμος που έκανε το ταξίδι προς την Ημαθία

Για ενίσχυση, μεταγραφή και τα σχετικά, τα έχουμε πει. Δεν θα καθίσω να εκμεταλλευτώ το 1- 2 στην Βέροια για να κάνω αυτό που θα κάνουν πολλοί. Να βγω να γράψω «γύμνια, θέλει παίκτες» και άλλα τέτοια. Ό,τι θέλουν ενίσχυση το ξέρουν οι ίδιοι και αναζητούν κάτι που να τους κάνει.

Σίγουρα στον Πειραιά θα επικρατήσει γαλήνη γιατί χωρίς νίκη στην Βέροια, θα υπήρχε 100% φουρτούνα. Η ομάδα δεν έπαιξα μπαλάρα, δε γίνεται ο Ιμπαγάσα να «σκοτώνεται» σε τέτοια παιχνίδια, γιατί ειδικά τώρα που το σύνολο είναι στο... ψάξιμο, ο Αργεντινός είναι υπεραπαραίτητος. Ο κόσμος τον αποθέωσε και ήταν λογικό. Αλάνθαστο το κριτήριο. Όμως αν «καίγεται» τόσο πολύ σε τέτοιους αγώνες, θα ζητήσει και μπουκάλα οξυγόνου στο τέλος. Θεωρώ, ότι θα βοηθήσει ο Μασάντο, σε δυο βδομάδες, θα είναι πανέτοιμος. Του βγήκε του Ζαρντίμ το ντουέτο Μανιάτη- Μοντέστο, αφού προτίμησε δυο «σκυλιά» στο μαρκάρισμα, για να καλύψει -όσο γινόταν- τα κενά της άμυνας στα φιλικά. Θα 'ρθουν στιγμές που θα χρειαστεί ποιότητα(Γκρέκο;) και τότε όλη η ενδεκάδα θα πρέπει να 'ναι έτοιμοι να αμυνθεί.

ΥΓ. Επειδή στην Ελλάδα ζουν κι αναπνέουν για διαιτησίες (αποφεύγω πάντα να αναφέρομαι αφού ο ρόλος τους πρέπει να 'ναι του κομπάρσου) θα πω ότι οι δυο βοηθοί θα πρέπει να το... ξαναδούν το θέμα! Ειδικά ο δεύτερος (διαμαρτυρεται η Βέροια για το γκολ) έκοψε και τις δυο ομάδες με ανύπαρκτα οφσάιντ.

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ