2012-08-30 16:24:12
Φωτογραφία για O Σαμαράς υπόσχεται πως είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων...
«Πολλές από τις περικοπές που περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε, αλλά είναι και αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα επέστρεψε στο σημείο μηδέν και ...

θα έβγαινε από το ευρώ», ανέφερε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και υποστήριξε ότι πρόκειται για το «τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών», καθώς «δεν αντέχει άλλο η κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι απαραίτητο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου που θα πάει όλο στο εσωτερικό της χώρας για να κινηθεί η οικονομία και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τόνισε, επίσης ότι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπι της δραχμής.

«Προωθούμε αποφασιστικά τις δεσμεύσεις όπως οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις... Αντίθετα απ’ ότι υποστηρίζουν κάποιοι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας
. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε 2 μήνες να αλλάξουμε όσα έγιναν σε 30 χρόνια και ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια... Απέναντι στο λόμπι της δραχμής δημιουργείται το λόμπι των δικών μας συμμάχων που θέλουν να πετύχουμε... Σε δυο χρόνια αν όλα πάνε καλά η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από σήμερα. Δεν αλλάζουμε απλώς μια ζοφερή κατάσταση, αλλά θέτουμε τις βάσεις για μια χώρα ανταγωνιστική και δίκαιη», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι, επισήμανε: «Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι τοξικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας».

Ο κ. Σαμαράς, μίλησε και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας: «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι μεγίστης σημασίας».

Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Σαμαράς. «Σε δύο χρόνια περίπου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι είναι σήμερα. Στήνουμε τις βάσεις για μία ανταγωνιστική, ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα», τόνισε.
tvxs.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ