2012-08-30 16:36:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Τριακόσια εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία το 2013 από τους υδρογονάνθρακες
Τριακόσια εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν το 2013 στα ταμεία του κράτους με την υπογραφή των συμβολαίων με τις κοινοπραξίες που θα επιλεγούν για έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ είπε ότι η αξιολόγηση των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται και η ολοκλήρωση της εξέτασης των οικονομικών δεδομένων των εταιρειών από τη συμβουλευτική επιτροπή.

Ακολούθως, πρόσθεσε, το θέμα θα τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες, οι οποίες θα επιλεγούν και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2013.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ακόμη ότι έλαβε θετική απάντηση από τους ομολόγους του του Ισραήλ και της Ελλάδας στην πρόσκληση του για συνάντηση εντός του Σεπτεμβρίου για το θέμα των εξαγωγών φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Συλικιώτης απέρριψε εξάλλου τις επικρίσεις για ελλιπή ενημέρωση των κομμάτων σε σχέση με το θέμα των υδρογονανθράκων, τονίζοντας ότι αφότου ανέλαβε το υπουργείο Εμπορίου η ενημέρωση είναι συνεχής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ