2012-09-05 16:35:01
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Η ποιότητα του ελληνικού Πανεπιστήμιου κρίνεται όταν οι πτυχιούχοι του πάνε για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό!
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την επίσκεψη του στο Υπ.Παιδείας:

(...)Και υπάρχει και το πανεπιστήμιο βέβαια, το οποίο πρέπει να έχει φέτος μία φυσιολογική, καλή χρονιά, παρά τα προβλήματα που αναμφίβολα υπάρχουν λόγω της δημοσιονομικής δυσκολίας. Πρέπει να στηρίξουμε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, το διεθνώς ανταγωνιστικό και αξιόπιστο και η ποιότητα του ...ελληνικού πανεπιστημίου κρίνεται όταν οι πτυχιούχοι του πηγαίνουν στο εξωτερικό και νοιώθουν ότι είναι ικανοί, με ανταγωνιστικό τρόπο, να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές και να διακριθούν(...).

Σχόλιο Παραπολιτικής: Για ακόμα μια φορά αποκαλύπτεται η περιορισμένη δυνατότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου να κατανοήσει τα σύγχρονα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει αυτή η χώρα.

Χιλιάδες Έλληνες φοιτητές εγκαταλείπουν το ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο λόγω της χαμηλής ποιότητας των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που τους προσφέρονται κι ο Βενιζέλος συμπεραίνει ότι αυτό αποτελεί επιτυχία. 

Άλλο να πας στο Harvard γιατί είσαι άριστος κι άλλο να πας σε πανεπιστήμιο αγγλικής κωμόπολης γιατί τα μεταπτυχιακά των περισσότερων ελληνικών πανεπιστημίων είναι της πλάκας.Να χαρούμε δηλαδή που οι Έλληνες προτιμούν να πληρώνουν δίδακτρα στα τριτοδεύτερα πανεπιστήμια κάθε χωριού της Μ.Βρετανίας επειδή τα ελληνικά ΑΕΙ έχουν αυτά τα χάλια...
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ