2012-09-06 11:50:21
Φωτογραφία για Αποχώρησαν οι αστυνομικοί – Δέσμευση Σαμαρά για πληρωμή των χρωστούμενων!..Βίντεο.
- Πολλές οι στιγμές έντασης μεταξύ αστυνομικών

- Σε λίγο θα ξαναρχίσει η μεταφορά δυνάμεων των ΜΑΤ που πρόκειται να μεταφερθούν στη ΔΕΘ..

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τους διαδηλωτές πως θα λάβουν κανονικά τα χρωστούμενα τους, με αποτέλεσμα οι συνδικαλιστές αστυνομικοί που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τους, να αποχωρήσουν από τη Σχολή της Αστυνομίας στου Ζωγράφου.

09:43 Εισαγγελέας έχει μεταβεί αυτή την ώρα στου Ζωγράφου, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της έντασης που επικρατεί στο σημείο, όπου αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία των ΜΑΤ να αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αρμόδιος της κυβέρνησης ετοιμάζεται να μεταβεί στο Σχολής της Αστυνομίας για να διαπραγματευτεί με τους αστυνομικούς διαδηλωτές.

09:25 Φουλ επίθεση σε βάρος των αστυνομικών διαδηλωτών έχουν λάβει οι άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονται με τα χημικά ανά χείρας, έτοιμοι να ψεκάσουν τους συναδέρφους τους!


Αυτή την ώρα τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τους συνδικαλιστές, ενώ έχει δοθεί και εντολή να αποχωρήσουν από το χώρο όλα οι κάμερες και τα τηλεοπτικά συνεργεία.

09:08 Σπρωξίματα μεταξύ αστυνομικών και ΜΑΤ λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στου Ζωγράφου, με τα ΜΑΤ να έχουν λάβει εντολή να διώξουν τους συνδικαλιστές από την είσοδο της αστυνομικής σχολής.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν πως δεν αποχωρούν εάν δεν δεσμευτεί η κυβέρνηση να τους καταβάλει τα 10 εκατ. ευρώ που τους οφείλονται σε υπερωρίες, νυχτερινά και εκτός έδρας!

08:25 Εντολή να απωθήσουν και να εκκενωθεί η είσοδος από τους διαδηλωτές αστυνομικούς, έλαβαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που όπως βλέπετε στη φωτογραφία, επιτέθηκαν -με βαριά καρδιά- προς τους συναδέρφους τους!

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί συνεχίζουν να μπλοκάρουν την είσοδο της Σχολής της Αστυνομίας στου Ζωγράφου, όπου με σύνθημα ”Δεν αποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε” και “Παραιτήσου αρχηγέ”, δεν επιτρέπουν την αναχώρηση των λεωφορείων των ΜΑΤ για τη Θεσσαλονίκη.

07:44 Σε αποκλεισμό της εισόδου της Σχολής της Αστυνομίας στου Ζωγράφου, την ώρα που τα ΜΑΤ ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν για τη συμπρωτεύουσα ενόψει της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προχώρησαν νωρίς το πρωί συνδικαλιστικές ενώσεις των Αστυνομικών.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Χρήστος Φωτόπουλος, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ανεβαίνουν διμοιρίες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

“Πάνε για να καταστείλουν κάποιο έγκλημα;” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε πως στις 17:30 το απόγευμα, ένστολοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο, αντιδρώντας στις επικείμενες περικοπές των ειδικών μισθολογίων τους.

- Στις 12 και στις 13.30 τα προεδρεία των Ομοσπονδιών θα έχουν συναντήσεις στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Για ακόμα μια φορά χρειάστηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός της σχολής των ΜΑΤ από αστυνομικούς που διαμαρτύρονταν από το πρωί για τις μισθολογικές περικοπές αλλά και για οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορούν νυχτερινές βάρδιες και εκτός έδρας επιδόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και έδωσε τον λόγο του στους συνδικαλιστές ότι το αίτημά τους θα ικανοποιηθεί.

Οι στιγμές έντασης ηταν πολλές και χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι με τον επικεφαλής των ΜΑΤ που όπως τους είπε έχει διαταγή να κάνει ακόμα και χρήση χημικών για να λήξει ο αποκλεισμός. "Συνάδελφοι, μη με αναγκάσετε να κάνω ρίψη χημικών. Εχω κι εγώ παιδιά και σας καταλαβαίνων αλλά έχω και διαταγές", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Αν επιμείνετε θα έχουμε τραυματίες".

"Το έργο το έχουμε ξαναδεί", ήταν η απάντηση των αστυνομικών.
Eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ