2012-03-18 22:36:32
Φωτογραφία για Aνταλλαγή πέντε τούρκων αιχμαλώτων με Κούρδους Μαχητές του PKK;
Σε ανταλλαγή πέντε Τούρκων αιχμαλώτων με κρατούμενους μαχητές του PKK στις τουρκικές φυλακές (κατά το πρότυπο της απελευθέρωσης από το Ισραήλ περί των 1000 Παλαιστινίων κρατουμένων σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Gilad Shalit) με επίσημη συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση  φέρεται να ζητεί το PKK σύμφωνα με δημοσίευμα του κουρδικού ιστότοπου ekurd.net.

Οι πέντε Τούρκοι αιχμάλωτοι οι οποίοι  απήχθησαν το 2011 και κρατούνται σε βάσεις Κούρδων Μαχητών του PKK στο Βόρειο Ιράκ, είναι  ένας δήμαρχος  ένας αστυνομικός και τρεις Τούρκοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του PKK ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό πρακτορείο η μεταχείριση των αιχμαλώτων είναι σύμφωνη προς του κανόνες της σύμβασης της Γενεύης και αν η Τουρκία επιθυμεί την απελευθέρωση τους θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη σοβαρών αποφάσεων.

Αυτό που δεν είναι σαφές είναι το εάν η ομάδα των πέντε αυτών ατόμων αποτελεί μέρος των απαχθέντων κατά τον μήνα Σεπτέμβριο (το PKK είχε δηλώσει ότι  το Σεπτέμβριο είχε συλλάβει στρατιωτικούς  αξιωματούχους  ένα δήμαρχο πόλεως και "12 καθηγητές" )»,

*Παρακαλείται ο "γνωστός ιστότοπος" ο οποίος μας αντιγράφει κατά κόρον να  μας αναφέρει ως πηγή συχνά-πυκνά  InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ηγεσία χωρίς… ονοματεπώνυμο;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ηγεσία χωρίς… ονοματεπώνυμο;
Η στέψη (σχεδόν) έγινε...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η στέψη (σχεδόν) έγινε...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ