2012-09-07 11:03:04
Φωτογραφία για Τρομακτική άνοδος των εθνικιστών στο Βέλγιο
Το κατώφλι του 40% στην πρόθεση ψήφου προσεγγίζει πλέον η εθνικιστική Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (NVA) στην ολλανδόφωνη περιοχή του Βελγίου, τη Φλάνδρα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που επικαλείται η εφημερίδα De Tijd. Η υπεροχή της Νέας Φλαμανδικής Συμμαχίας γίνεται πλέον σαρωτική στο πολιτικό τοπίο της Φλάνδρας, καθώς η δημοσκόπηση αυτή την φέρει να εξασφαλίζει το 40,1% των ψήφων σε περίπτωση που γίνονταν τώρα εκλογές.

Σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί το sp.a (Φλαμανδοί Σοσιαλιστές) με 13,5% και στη συνέχεια οι Χριστιανοδημοκράτες (CD&V) με 13,4%. Από τα υπόλοιπα κόμματα, οι Φιλελεύθεροι (OpenVLD) αποσπούν το 11,6% και το υπερεθνικιστικό Vlaams Belang το 7,5%, όπως και οι Πράσινοι.

Από την άλλη μεριά, στην Βαλλονία, η πρωτοκαθεδρία των γαλλόφωνων Σοσιαλιστών (PS) παραμένει αναμφισβήτητη (31,4%), καθώς οι Φιλελεύθεροι (MR) βρίσκονται πολύ πίσω (21,1%). Φθίνουσα, τέλος, δείχνει να είναι η πορεία των γαλλόφωνων Χριστιανοδημοκρατών (cdH) που βλέπουν τα ποσοστά τους να χάνουν διαρκώς έδαφος.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δελτίο Τύπου ΓΣΕΒΕΕ για ΕΟΠΠΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δελτίο Τύπου ΓΣΕΒΕΕ για ΕΟΠΠΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ