2012-09-08 12:08:55
Φωτογραφία για ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Η χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο και έχει μπροστά της την πιο μεγάλη δοκιμασία τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι οι περικοπές που αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνηση είναι επίπονες, αλλά θα είναι οι τελευταίες. Χαρακτήρισε άδικες τις οριζόντιες περικοπές και υποσχέθηκε να υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση, μόλις η οικονομία της χώρας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στον καθοριστικό ρόλο που έχει η Βόρεια Ελλάδα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και έθεσε ως προτεραιότητες την προσέλκυση επενδύσεων και την αντιμετώπιση της ανεργίας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στάθηκε δε ιδιαίτερα στην εκταμίευση της επόμενης δόσης και στα οφέλη της όσον αφορά στη ρευστότητα. Με την επόμενη δόση θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά καθώς και θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς.


Παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου στις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που μιλούσαν για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. Επισήμανε ότι ήδη αλλάζει το κλίμα στο εξωτερικό προς τη χώρα μας και μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη εντοπιστεί χιλιάδες φοροφυγάδες, λέγοντας ότι τώρα τους «ζητάμε να πληρώσουν», ενώ σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κυνηγήσει το λαθρεμπόριο.

Καταλήγοντας εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να εξέλθει από την κρίση. Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση όσο εμείς μένουμε ενωμένοι, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη-εξπρες στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, θα επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα. Την Κυριακή, στις 19:00, ο κ. Σαμαράς θα έχει σύσκεψη με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, κατά την  οποία θα συζητηθεί το πακέτο των μέτρων.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στις 11.45 τους εκπροσώπους της τρόικας και την Τρίτη θα ταξιδεύσει στη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Σ.Σ.

Δεν μας έκανε σοφότερους ο κ. Πρωθυπουργός, απλώς επιβεβαίωσε ότι θα πέσει η ρομφαία επί της κεφαλής μας.  
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ