2012-09-08 14:30:04
Φωτογραφία για Ο Οκτώβριος δείχνει... Ρίο
Μπορεί η Εθνική να ξεκίνησε με το «δεξί», αλλά ο... δρόμος είναι ακόμα μακρύς για την Βραζιλία και το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με την Βοσνία, είναι από τα πλέον καθοριστικά. Δείτε το πρόγραμμα.

Έστω κι αν έχυσε... αρκετό ιδρώτα, το «πειρατικό» ξεκίνησε δυναμικά για τον μακρύ ταξίδι στο Ρίο, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Η «αρμάδα» του Φερνάντο Σάντος πήρε τον πρώτο «τελικό» από τους δέκα που έχει συνολικά να δώσει, ώστε να βρεθεί εκείνη στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου και να μην χρειαστεί στο τέλος την διαδικασία των μπαράζ.

Το έργο βέβαια της «γαλανόλευκης» μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού οι Βόσνιοι έδειξαν με το... καλημέρα, ότι έχουν άγριες διαθέσεις. Τα οχτώ γκολ άλλωστε που πέτυχαν επί του αδύναμου Λιχτενστάιν, έδωσαν κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς, αφού στα προκριματικά του Μουντιάλπου είναι διοργάνωση της FIFA και όχι της UEFA, στην ισοβαθμία δεν μετράνε τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων
. Κάτι που σημαίνει ότι από την 1η κιόλας αγωνιστική, έχουν +7 τέρματα από την Εθνική μας Αυτός είναι και ο λόγος που στο παιχνίδι της 12ης Οκτωβρίου η νίκη είναι... επιβεβλημένη για την «επίσημη αγαπημένη», ώστε να βρεθεί εκείνη σε θέση «οδηγού». Προηγουμένως βέβαια προέχει το τρίποντο επί της Λιθουανίας, την οποία και υποδέχεται η Εθνική σε τρεις ημέρες.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον όσο και σημαντικό επίσης στοιχείο, είναι τα τέσσερα διαδοχικά εκτός έδρας ματς που θα κληθεί να δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (το ένα θεωρητικά εύκολο με τοΛιχτενστάιν), τα δύο εκ των οποίων μάλιστα πολύ δύσκολα. Ένα τετραήμερο μετά το παιχνίδι όπου θα φιλοξενήσει τους Βόσνιους τον ερχόμενο Οκτώβριο, τους οποίους και αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Μάρτιο, παίζει με την πάντα υπολογίσιμη Σλοβακία, ενώ ακολουθεί το ματς στην Λιθουανία.

Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη κιόλας πεντάδα των αγώνων της, η «γαλανόλευκη» παίζει την... μισή πρωτιά του ομίλου, μιας και τα τρία τελευταία της παιχνίδια είναι εντός έδρας, με Λετονία, Σλοβακία και Λιχτενστάιν αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής μέχρι το τέλος των προκριματικών:

Ελλάδα-Λιθουανία (11/9/12)

Ελλάδα-Βοσνία (12/10/12)

Σλοβακία-Ελλάδα (16/10/12)

Βοσνία-Ελλάδα (22/3/13)

Λιθουανία-Ελλάδα (7/6/13)

Λιχτενστάιν-Ελλάδα (6/9/13)

Ελλάδα-Λετονία (10/9/13)

Ελλάδα-Σλοβακία (11/10/13)

Ελλάδα-Λιχτενστάιν (15/10/13)

πηγή: gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ