2012-09-08 17:29:18
Φωτογραφία για ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ
Έντονη είναι η αντίδραση των κομμάτων για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής κατά μικροπωλητών μεταναστών στη διάρκεια του πανηγυριού του Ναού της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα. «Καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές» λέει το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην ανεχθεί τη δημαγωγική δράση της Χρυσής Αυγής. 

Για το συμβάν στη Ραφήνα διεξάγεται προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. για τα αδικήματα της αντιποίησης Αρχής και της πρόκλησης φθοράς σε ξένη ιδιοκτησία.

«Πράξεις παρανόμων» χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής το ΠΑΣΟΚ που με ανακοίνωσή του για τα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδια «να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη».

«Η παρανομία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με παρανομία και βία. Η αστυνομία και τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας έχουν την ευθύνη να πατάξουν το παραεμπόριο. Καμία ανοχή στους ακροδεξιούς καιροσκόπους και λαϊκιστές» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.


Και συνεχίζει: «Όποιος πολίτης υπερασπίζεται τέτοιες τακτικές θα πρέπει να γνωρίζει ότι απλά περιμένει να έρθει και η σειρά του, να γίνει και αυτός θύμα της τρομοκρατίας των ''ταγμάτων εφόδου'' της Χρυσής Αυγής».

Έντονα αντέδρασε και το ΚΚΕ στα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα, καλώντας το λαό να μην ανεχθεί τη δημαγωγική δράση της Χρυσής Αυγής.

«Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα 'τάγματα εφόδου', έχει την ευθύνη για αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παρ' όλα αυτά, νέο περιστατικό σημειώθηκε και το πρωί του Σαββάτου στο Μεσολόγγι. Μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση επισκέφθηκαν τη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία.

Η ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να απωθήσει αλλοδαπούς μικροπωλητές, κλωτσώντας ακόμη και κούτες με το εμπόρευμά τους, αλλά και τους πάγκους τους.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ