2012-09-10 11:00:11
Φωτογραφία για Πρόστιμα και κατεδαφίσεις κατασκευών στον αιγιαλό της Καλαμάτας
Έτοιμα έχει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου τα πρωτόκολλα κατεδάφισης για τις φετινές κατασκευές στον αιγιαλό και τα περισσότερα, μάλιστα, έχουν ήδη κοινοποιηθεί στο Λιμεναρχείο.

Όλοι οι καταστηματάρχες στην παραλία περιμένουν από στιγμή σε στιγμή πρόστιμα ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, αφού τα πάντα πλέον, σύμφωνα και με τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις, είναι παράνομα και καμία κατασκευή δεν μπορεί να γίνει.

Όλοι δηλώνουν αγανακτισμένοι, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ισχύουν άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά σε σύγκριση με άλλες παραλιακές περιοχές της Ελλάδας, ενώ αισθάνονται ότι φέτος έχει γίνει μια επιδρομή εναντίον τους γι’ αυτό το θέμα.

Κάποιοι προτείνουν οι κατασκευές να παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ κάποιοι άλλοι σημειώνουν ότι θα μπορούσαν οι υπηρεσίες να εξαντλούν την αυστηρότητά τους, όταν μετά τον Οκτώβριο παραμένουν στον αιγιαλό κατασκευές και οι επαγγελματίες δεν επαναφέρουν το χώρο που χρησιμοποιούν στην προτέρα κατάσταση.


Πρωτόκολλα κατεδάφισης

Σύμφωνα με πληροφορίες από το 'Θάρρος', ένα από τα θέματα που σημειώνουν οι καταστηματάρχες είναι το εξής: τους έχει αναφερθεί πως, αν υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δε θα ξανακάνουν παράνομη κατασκευή, θα τους επιβληθεί πρόστιμο μόνο 1.500 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκασθούν να πληρώσουν 5.000, 6.000 ευρώ, ίσως και πολύ παραπάνω.

Ωστόσο, όπως μας διευκρινίσθηκε και από το Λιμεναρχείο που επιβάλλονται τα πρόστιμα, εάν κάποιος μετά την απολογία στην οποία καλείται να δώσει εξηγήσεις, αποσύρει τις παράνομες κατασκευές, επιβάλλεται το ελάχιστο πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος. Ειδάλλως, αυτό υπολογίζεται κανονικά.

Σε ό,τι αφορά την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, οι αυτοψίες έχουν ολοκληρωθεί και έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης για καταστήματα περίπου από την εκκλησία Ανάσταση έως το Φιλοξένια και για ορισμένα στη Σάντοβα. Αυτά έχουν κοινοποιηθεί στο Λιμεναρχείο, προκειμένου να κληθούν οι ιδιοκτήτες να τα κατεδαφίσουν. Από την Κτηματική διευκρινίσθηκε ότι πλέον δεν επιτρέπεται τίποτα, κατανοώντας και οι αρμόδιοι την υπερβολή του νόμο...

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ