2012-09-10 12:20:07
Φωτογραφία για ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ : ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Ο Μενέλαος Κοκκινάκης μπήκε την τελευταία στιγμή στη 12άδα της Εθνικής Ανδρών, καθώς είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού τον κάλεσε ο Αλέκος Λεώνης για να βοηθήσει στην υποδοχή.

Τελικά αποδείχτηκε το «κλειδί» της επιτυχίας στο εντυπωσιακό 3-0 επί της Φινλανδίας που κράτησε την Εθνική Ανδρών «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού που ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση με τους Φινλανδούς και μεταμόρφωσε την ελληνική υποδοχή, μίλησε στο "Goal".

«Απλά έκανα ό,τι μπορούσα. Η προσπάθεια ήταν ομαδική. Παίξαμε πολύ καλά με τη Φινλανδία. Κάναμε καλή τακτική στον πασαδόρο τους. Θεωρώ το 3ο σετ με τους Φινλανδούς το πιο σημαντικό στο τουρνουά διότι γυρίσαμε το εις βάρος μας σκορ (10-5, 21-17) και πήραμε καθαρή νίκη».

Τι δεν πήγε καλά από την αρχή;

«Από την αρχή θέλαμε να κάνουμε τρία καλά παιχνίδια. Υπήρχε θέληση και πάθος, αλλά κάναμε πολλά λάθη που τα πληρώσαμε. Οταν χάσαμε από το Μαυροβούνιο πιεστήκαμε πολύ. Οι παλιοί και πιο έμπειροι παίκτες βοήθησαν τους νεότερους και όλοι μαζί θέλαμε να δώσουμε απάντηση. Είπαμε πως θα παίξουμε για τους εαυτούς μας και για τον κόσμο που μας στάθηκε πολύ στα Τρίκαλα».


Μπορείτε να κάνετε τρεις νίκες στη Φινλανδία;

«Δείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε όλες τις ομάδες. Πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε πόντο πόντο, σετ με σετ. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να είμαστε προσεκτικοί».

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να μπεις από την Εθνική Εφήβων στην Εθνική Ανδρών;

«Είναι δύσκολο αυτό που γίνεται με μένα διότι όλο το καλοκαίρι δεν έχω πάρει ανάσα. Ετσι όμως κάνεις τη διαφορά. Μόνο με πολλή προπόνηση μπορείς να σταθείς σε καλό επίπεδο. Εμένα με βοήθησαν πολύ ο Χριστοφιδέλης και ο Στεφάνου τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά».

Η υποδοχή σου είναι έμφυτη ή επίκτητη;

«Ολα ξεκινούν από το ταλέντο, αλλά εάν δεν δουλέψεις και δεν βελτιώνεσαι καθημερινά μένεις στάσιμος και δεν υπάρχει πρόοδος. Είμαι τυχερός γιατί οι προπονητές μου και οι συμπαίκτες μου με βοηθούν κι εγώ κάνω ό,τι μπορώ για να τους το ανταποδώσω ώστε η ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της».

*** Η Εθνική Ανδρών θα κάνει σήμερα και αύριο προπονήσεις στο Ρέντη και την Τετάρτη θα αναχωρήσει για τη Φινλανδία όπου 14-16/9 θα γίνει ο Β' γύρος που θα κρίνει και την πρόκριση.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ