2012-09-11 20:59:03
Φωτογραφία για Λ. Κατσέλη: Συνεχίζεται το κερδοσκοπικό πάρτι (πάνω στα συντρίμμια της Ελλάδας)
Γράφει ο Αίας

Συνεχίζεται το κερδοσκοπικό πάρτι πάνω στα οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά και ανθρώπινα συντρίμμια της Ελλάδας. Δήλωση-βόμβα της Λούκας Κατσέλη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha:

«Οι κερδοσκόποι, εξακολουθούν να κερδίζουν τεράστια ποσά από τα παιχνίδια στις αγορές. Μεταξύ Δεκεμβρίου 2009 και Ιουνίου 2012, οι Ευρωπαϊκές τράπεζες «ξεφορτώθηκαν» Ελληνικά ομόλογα αξίας 48 δισεκ. ευρό, με αποτέλεσμα να περιορίσουν τις ζημιές τους από την αναδιάρθρωση. Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιήθηκε μια τεράστια αναδιανομή πόρων από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και τους Έλληνες πολίτες προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Λ. Κατσέλη, καταγγέλλει τους γύπες των αγορών και τα βρώμικα παιχνίδια τους. Σε άλλη παρέμβασή της, στις 29 Μαΐου, χαρακτηρίζοντας το δίλημμα «Ευρώ ή Δραχμή» όχι μόνο ψευδεπίγραφο, αλλά και εκ του πονηρού, είχε τονίσει πως «αποτελεί ένα όπλο, που εναποθέτουν οι γύπες των αγορών στα χέρια αφελών πολιτικών για να αποσταθεροποιούνται οι αγορές και να κερδίζουν οι ίδιοι»! Η Λ
. Κατσέλη κατηγόρησε την μνημονιακή συγκυβέρνηση ότι, αντί να επικεντρώσει την προσοχή της στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και στη δυνατότητα της χώρας να αυτοχρηματοδοτηθεί, επιμένει στη λήψη μέτρων που βαθαίνουν την ύφεση, διογκώνουν την ανεργία και οδηγούν σε στάση πληρωμών.

«Ούτε η κυβέρνηση ούτε οι Ευρωπαίοι εταίροι μαθαίνουν από τα λάθη που έγιναν τα τρία τελευταία χρόνια και συνεχίζουν την ίδια καταστροφική πολιτική», επεσήμανε η Λ. Κατσέλη. Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε συγκεκριμένες διασφαλίσεις, ώστε μέρος από τα 18 δισεκ. ευρό που θα διοχετευθούν προς τις τράπεζες, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, να κατευθυνθεί προς επιχειρήσεις για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν ακούω να γίνεται αυτή η κουβέντα». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι, «η βιωσιμότητα του χρέους, ακόμα και η επιλογή της αναδιάρθρωσης, θα έπρεπε να βρίσκεται από την αρχή στο επίκεντρο της πολιτικής του οικονομικού επιτελείου – ήδη από το 2010, ώστε να κερδηθεί χρόνος, καθώς τον Οκτώβριο του 2011 ήταν πλέον πολύ αργά». Η Λ. Κατσέλη χαρακτήρισε, τέλος, πολύ θετική – αν και καθυστερημένη – την απόφαση του Κ. Ντράγκι, να παρεμβαίνει ενεργά και για όσο χρειάζεται η ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά, κάτι, που όπως είπε, θα έπρεπε να έχει γίνει από το 2010.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ