2012-09-11 21:31:04
Φωτογραφία για Ο Ν. Νικολόπουλος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
από το Γραφείο Τύπου

«Σε μια πολύ δύσκολη εποχή, και μετά το περσινό και προπέρσινο μπάχαλο, η εκκίνηση φέτος της σχολικής χρονιάς υπήρξε άκρως παρηγορητική και ελπιδοφόρα, μία όαση αισιοδοξίας μέσα στη γενικότερη καταχνιά.

Και επειδή, και τα καλά πρέπει να λέγονται, οφείλω δημοσίως να δώσω συγχαρητήρια στον Υπουργό, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και τον συμπολίτη Υφυπουργό, κ. Θ. Παπαθεοδώρου για το καλύτερο δυνατό ποδαρικό που επεφύλαξαν στη νέα σχολική χρονιά, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών και των δυνατοτήτων που έχει το Υπουργείο Παιδείας».

Αυτά, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος σήμερα το πρωί παραβρέθηκε μαζί με τον Υφυπουργό, κ. Παπαθεοδώρου σε Αγιασμούς σχολείων της Πάτρας, αποκομίζοντας εξαιρετική εντύπωση για την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων.

«Μετά τις αλήστου μνήμης εποχές της… φωτοτυπίας, τα παιδιά μας φέτος
. έχουν τα βιβλία στα σχολεία τους εγκαίρως και ένα αρκετά καλό πρόγραμμα αναπλήρωσης των κενών διδακτικών θέσεων, παρά τις κατά κοινή ομολογία πολύ λίγες προσλήψεις που έγιναν. Και επειδή γνωρίζω την έκταση των δυσκολιών, αναγνωρίζω και την έκταση της προσπάθειας του Υπουργείου, την οποία όπως κατάλαβα και άκουσα, αναγνωρίζουν και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς. Γιατί ο λαός μας, αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει. Επιβραβεύει την καλή δουλειά, όπως καταδικάζει και την τσαπατσοδουλειά. Και δυστυχώς, στην Παιδεία, τα προηγούμενα χρόνια έγινε πολλή τσαπατσοδουλειά, η οποία χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να διορθωθεί. Εξάλλου, προσωπικά, δεν θέλω να υποβαθμίσω, ούτε να κρύψω τα πολύ μεγάλα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στον χώρο της Παιδείας, αλλά δεν μπορώ και να μην εκφράσω την ικανοποίησή μου για την αλλαγή κουλτούρας και κλίματος που έφεραν στο Υπουργείο Παιδείας οι καλοί συνάδελφοι» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος νωρίτερα το πρωί είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αρβανιτόπουλο, ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει από κοντά με τον κ. Παπαθεοδώρου, θέτοντας υπόψη του την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Παιδείας στην περιοχή.

Και ο Αχαιός πολιτικός πρόσθεσε: «Ας μην κρυβόμαστε. Η φετινή χρονιά δείχνει πως θα είναι η χειρότερη μέχρι σήμερα για τους Έλληνες, εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και αφότου ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην θέσει κανένα ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Ακριβώς γι’ αυτό όμως, τονίζω πως τα παιδιά μας είναι το χαμόγελο και η αισιοδοξία μας, ο σημαντικότερος λόγος να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Και απευθύνω έκκληση σε γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς, ειδικά την φετινή χρονιά, εκτός των άλλων συμβατικών μαθημάτων, να καλλιεργήσουν στις ψυχές των παιδιών τις διαχρονικές αξίες της προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Είμαστε Έλληνες, δεν μας πρέπει η κατάθλιψη, δεν μας ταιριάζει ο ραγιαδισμός. Αν σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, σχηματίζουμε ένα αξεπέραστο τείχος για οποιονδήποτε κακόβουλο, εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό, ικανοί για το μεγαλύτερο θαύμα. Ειδικά φέτος λοιπόν, ας μεταδώσουμε στα παιδιά μας το πιο σπουδαίο μάθημα ζωής!».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ