2012-09-14 19:25:29
Φωτογραφία για Αντιδράσεις για την αιμοδοσία... μόνο για Έλληνες
Τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου για την απόφαση της Χρυσής Αυγής να προχωρήσει σε αιμοδοσία που απευθύνεται μόνο για Έλληνες εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών,Δημήτρης Βαρνάβας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Βαρνάβας τόνισε ότι ουδείς μπορεί "να θέτει προϋποθέσεις για το που θα πάει το αίμα και από το ποιους θα ληφθεί".

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή ζητεί να δοθεί αίμα "από Έλληνες, προς Έλληνες".

Ο κ. Βαρνάβας χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για αυτή την πρακτική, κάνοντας λόγο για "χυδαιότητα και ρατσισμό", καθώς και για ενέργεια που "αντίκειται στην ιατρική δεοντολογία, στην ηθική που πρέπει να έχει κάθε ιατρική πράξη".

Επ' αυτού, οι νοσοκομειακοί γιατροί απέστειλαν επιστολή στη διευθύντρια του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που δέχθηκε να φιλοξενήσει την αιμοδοσία της ΧΑ, αλλά και προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς στην αιμοδοσία που έλαβε χώρα στον Άγιο Παντελεήμονα, υπήρξε κινητή μονάδα αιμοδοσίας.


Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν "ευθύνες για τους γιατρούς που συμπράττουν σε ρατσιστικά εγχειρήματα", επισημαίνοντας ότι "οι γιατροί ενδέχεται να παραπεμφθούν στα αρμόδια δεοντολογικά όργανα".

Η Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο της τράπεζας αίματος της Πράσινης Πτέρυγας της οργάνωσης, οργάνωσε το πρωί της Παρασκευής εθελοντική αιμοδοσία στην Αθήνα, στο Αγρίνιο, στο Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στη Πέλλα και στην Ημαθία.

Ταυτόχρονα, μέλη της Χρυσής Αυγής διένειμαν τρόφιμα (πατάτες και ψάρια) μόνο σε Έλληνες, με προτεραιότητα (όπως τονίζει η οργάνωση) τους αναξιοπαθούντες.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα τρόφιμα αγοράστηκαν από τα χρήματα της εκλογικής επιχορήγησης.

Στον Άγιο Παντελεήμονα συνέρρευσε πλήθος κόσμου, ενώ απομακρύνθηκαν ηλικιωμένοι αλλοδαποίπου έσπευσαν για να προμηθευτούν τρόφιμα.

Άρση ασυλίας

Την άρση ασυλίας των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου, για τις επιθέσεις κατά αλλοδαπών μικροπωλητών στη Ραφήνα, ζητεί από τη Βουλή ο Άρειος Πάγος έπειτα από αίτημα που διαβίβασε προς το ανώτατο δικαστήριο η εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι ΑΠ ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, το περασμένο Σάββατο.
24wro
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ