2012-09-16 20:54:14
Φωτογραφία για Το αποτέλεσμα της απογραφής του πληθυσμού, αποδεικνύει τη διάλυση της χώρας. Δεν καταφέραμε ούτε να μετρηθούμε σωστά!
Χάσαμε και το μέτρημα

Στις 31 Ιουλίου η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού που είχε πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2011. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται σε 9.903.268 άτομα. Με δεδομένο ότι με βάση την αμέσως προηγούμενη απογραφή του έτους 2001 ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας ανερχόταν στα 10.964.020, προκύπτει ότι στη δεκαετία αυτή χάθηκαν 1.000.000 άτομα!

Η μείωση του πληθυσμού μιας χώρας κατά 10% σε μια δεκαετία μπορεί να εξηγηθεί αν έχει προϋπάρξει πόλεμος, λιμός ή μαζική μετανάστευση, με καραβάνια προσφύγων. Τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη στη δεκαετία 2001 - 2011, και όμως, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 1 εκατ. άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Μόλις δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία, υπήρξαν κάποιες χλιαρές αντιδράσεις και ανησυχίες, αλλά το θέμα σκεπάστηκε από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.


Μέχρι που ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασ. Καπερνάρος παρατήρησε πως, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ μέτρησε το νόμιμο πληθυσμό σε 9.903.268 άτομα, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται στους 9.952.570 άτομα! Δηλαδή, το εκλογικό σώμα είναι μεγαλύτερο από το νόμιμο πληθυσμό στην πατρίδα μας, φαινόμενο που μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί.

Αν ο «νόμιμος» πληθυσμός της χώρας είναι μικρότερος κατά 50.000 άτομα από τους επίσης «νόμιμους» ψηφοφόρους, τι γίνεται; Προφανώς κάτι δεν πήγε καλά, είτε με την απογραφή του 2001 είτε με την απογραφή του 2011. Σε κάποια εκ των δύο έγιναν τεράστια και ανεπίτρεπτα λάθη, για τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμη εξηγήσεις.

Σε σχόλιο για τα greek statistics που δημοσιεύθηκε στις 25/1/2012, η «Ναυτεμπορική» έγραφε: «Η λέξη στατιστική προέρχεται από τη λατινική λέξη status, που σημαίνει κράτος και δήλωνε αρχικά, όταν πρωτοεμφανίστηκε η συγκεκριμένη επιστήμη, τη συλλογή στοιχείων για τις κρατικές ανάγκες.

Κατέγραφε, δηλαδή, μεγέθη που είχαν να κάνουν με την έκταση της γης, τον πληθυσμό, την παραγωγή κάποιων προϊόντων και άλλα αντίστοιχα στοιχεία που χρειάζεται οπωσδήποτε να γνωρίζει όποιος κυβερνά. Οι Κινέζοι έκαναν απογραφές πληθυσμού πριν από 4.500 χρόνια, το ίδιο και οι Ρωμαίοι αρκετούς αιώνες αργότερα.

Σ' αυτό περίπου το επίπεδο, το προ 4,5 χιλιετιών, βρίσκεται και η ποιότητα των σύγχρονων ελληνικών στατιστικών στοιχείων. Δηλαδή τα μόνα δεδομένα τα οποία δεν αμφισβητούνται -τουλάχιστον όχι ακόμη- είναι αυτά που αφορούν τις απογραφές του ελληνικού πληθυσμού. Μέχρι εκεί φθάνει η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων».

Χάθηκε όμως και αυτό το τελευταίο οχυρό αξιοπιστίας. Δεν θέλω να φανταστώ ότι φτάσαμε στο σημείο το ελληνικό κράτος να μην μπορεί να μετρήσει τον πληθυσμό του, όταν το καταφέρνουν κράτη της υποσαχάριας Αφρικής ή πολυπληθείς χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

ΠΑΝΟΣ Φ. ΚΑΚΟΥΡΗΣ - [email protected]

Ναυτεμπορική
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ