2012-09-20 19:33:14
Φωτογραφία για Πέντε νέοι κατηγορούμενοι και νέα στοιχεία για τον ρόλο Σαχπατζίδη
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στη λίστα με τα ονόματα των κατηγορουμένων στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Μάλιστα, από τις αρχές τις εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει και η διαδικασία της κλήτευσής τους για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένας ακόμη γύρος απολογιών από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση (προφυλακισμένων και μη) που θα κληθούν από τον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, για συμπληρωματικές απολογίες.

Η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Απρίλιο έχει εντοπίσει νέες εταιρείες μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα ύψους 8,7 εκατ. δολαρίων, χρήματα που, όπως όλα δείχνουν, προέρχονται από τις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ποσό αυτό προέρχεται από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της «Drumilan» στην Ελλάδα, Βλάσης Καμπούρογλου.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να προέκυψε ότι το συγκεκριμένο ποσό, αφού διοχετευτήκαν σε λογαριασμούς εννέα εταιρειών κατέληξαν στην ιταλική εταιρεία με την επωνυμία, «S.D.G S.r.I» με έδρα την πόλη Αόστα της Ιταλίας
. Εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας, που δραστηριοποιείται στον χώρο των ακινήτων, φέρεται να ήταν σύμφωνα με έγγραφα και παραστατικά που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην Κατερίνη, ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Μάλιστα, στην S.D.G S.r.I, διαπιστώθηκε ότι κατέληξαν και δύο εμβάσματα από την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, η οποία δεν αποκλείεται να κληθεί από τις ανακριτικές αρχές να δώσει εξηγήσεις. Πρόκειται για δυο εμβάσματα με ημερομηνίες 19.9.2008 και 26.9.2008 προς την εταιρεία «S.D.G S.r.I», ποσού 25.000 ευρώ το καθένα με εντολέα την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μάλιστα, για τα εμβάσματα αυτά έχει ερωτηθεί από τις ανακριτικές αρχές ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος είχε απαντήσει ότι αφορούν στην εξόφληση παραγγελίας επίπλων που είχε κάνει η Γκούντρουν Μολντενχάουερ από την Ιταλία.

Μετά τη λήψη των συμπληρωματικών απολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ανακριτική διαδικασία
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ