2012-09-24 00:26:27
Φωτογραφία για Alonso: «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην ατυχία των άλλων! Xρειαζόμαστε βελτίωση!»
Στη Monza ήταν ο Sebastian Vettel, στη Σιγκαπούρη ο Lewis Hamilton. 

Δύο από τους μεγάλους αντιπάλους του Fernando Alonso προδόθηκαν από προβλήματα αξιοπιστίας την ώρα που ο Ισπανός παρότι δεν διέθετε το καλύτερο μονοθέσιο κατάφερνε να περιορίσει τις απώλειες.

Μόνο που όπως και ο ίδιος τόνισε μετά το τέλος του αγώνα στο circuit Marina Bay, δεν μπορεί κάθε φορά να εναποθέτει τις ελπίδες του στο ενδεχόμενο να παρουσιαστούν προβλήματα στους αντιπάλους του.

«Τελικά τα πράγματα πήγαν καλά αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν μπορεί κάθε φορά να εγκαταλείπει ο πιο κοντινός μου αντίπαλος, όπως έγινε στους δύο τελευταίους αγώνες, και είναι αδιανόητο να συνεχίσουμε με κατατακτήριες σαν τις χθεσινές, που ήμασταν 1 δευτερόλεπτο πίσω από τους κορυφαίους. Στην πίστα καταφέρνουμε να πάρουμε το μέγιστο από αυτό που έχουμε, κάνοντας ελάχιστα ή καθόλου λάθη, χάρη στη σπουδαία δουλειά της ομάδας. Για αυτό και μόνο μας αξίζει που είμαστε στην κορυφή», δήλωσε ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. 


«Σήμερα πήραμε πλεονέκτημα έναντι των 3 από τους 4 κύριους αντιπάλους μας, κάτι που είναι θετικό. Ίσως αυτό να ήταν το πιο δύσκολο σιρκουί για εμάς. Θα βρούμε παρόμοια χαρακτηριστικά σε Κορέα και Abu Dhabi αλλά ελπίζω ότι μέχρι να φτάσουμε εκεί θα έχουμε βρει τρόπο να βελτιώσουμε το μονοθέσιο. Η εκκίνησή μου δεν ήταν μία από τις καλύτερες της σεζόν αλλά ευτυχώς κατάφερα να πάρω αμέσως πίσω τη θέση μου από τον Di Resta. Στο πρώτο μου pit stop βρέθηκα σε κίνηση, αλλά ένιωθα τα ελαστικά μου να έχουν φθαρεί πολύ, οπότε έπρεπε να σταματήσουμε. Με τα μαλακά ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί αλλά μετά το 2ο pit stop βγήκε το SC που ευνόησε τους Vettel και Button. Ακριβώς πριν από την επανεκκίνηση οι δύο πρωτοπόροι σχεδόν συγκρούστηκαν και εγώ έχασα λίγα μέτρα γιατί άλλαζα κάποιες ρυθμίσεις στο τιμόνι. Σε εκείνο το σημείο δεν γνωρίζαμε ακόμα αν θα χρειαζόταν να σταματήσουμε ξανά αλλά στο 2ο SC αποφασίσαμε να μείνουμε έξω, παρότι δεν ήμασταν σίγουροι για τη φορά στο τελευταίο κομμάτι. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας σωματικά, σίγουρα ο πιο κουραστικός όλης της σεζόν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Scuderia, Stefano Domenicali δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί θετικό. Υπάρχουν ακόμα 6 Grand Prix μέχρι το τέλος της σεζόν και είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά όσον αφορά την απόδοση, γιατί δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην ατυχία των άλλων. Εκεί που πρέπει να βελτιωθούμε πολύ είναι στα circuit που χρειάζεται μέγιστη αεροδυναμική κάθετη δύναμη. Αυτός είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιώσουμε και θα είναι μια από τις προτεραιότητές μας τις επόμενες ημέρες. Η άλλη, η οποία είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα, θα είναι η αξιοπιστία, όσο συνεχίζεται το Πρωτάθλημα, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η τιμή που θα πληρώνεις με το μικρότερο λάθος».

Βy: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ