2012-09-24 04:23:05
Φωτογραφία για Η κατάντια της Λίβερπουλ!
Η πόλη του Λίβερπουλ υπάρχει. Γήπεδο της Λίβερπουλ, υπάρχει. 

Κόσμος της Λίβερπουλ … Και τι κόσμος, Θεέ μας, υπάρχει. Ατμόσφαιρα μοναδική, σπάνια, ανεπανάληπτη των φίλων της Λίβερπουλ, υπάρχει. Το μόνο το οποίο λείπει, για να συντεθεί το ομορφότερο παζλ στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι η ομάδα της Λίβερπουλ.  Αυτή δεν υπάρχει    Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 συμπληρώνονται 31 χρόνια από το θάνατο του Μπιλ Σάνκλι. Ο δημιουργός της μέγιστης Λίβερπουλ θα βλέπει από ψηλά στο «Άνφιλντ» και δε θα πιστεύει στα μάτια του. Από το κακό στο χειρότερο πάει η θρυλική ομάδα σε ξένα χέρια. Αυτοί οι οποίοικρατούν τις τύχες της Λίβερπουλ είναι τελικά τουλάχιστον, ξένοι προς οτιδήποτε αφορά τη Λίβερπουλ.

    Θα πρέπει δε, να είναι κάτι χειρότερο από ξένοι. Και τούτο επειδή ακόμη κι αυτοί (… οι ξένοι) σέβονται και τιμούν τον θρύλο των reds! Εδώ ολόκληρη Μαν. Γιουνάϊτεντ (όσο και να τη μισούν στο Άνφιλντ, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης) συμμετείχε στο πένθος και τίμησε τους νεκρούς φίλους της Λίβερπουλ
. Ολόκληρος σερ Άλεξ Φέργκιουσον μαζί με ένα μνημείο του αγγλικού φουτμπόλ, τον Μπόμπι Τσάρλτον έκλιναν ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο δράμα του Χίλσμπορο. Και στήριξαν την απαίτηση των kops (πήραν από την ομώνυμη κερκίδα αυτό το όνομα …) για απόδοση δικαιοσύνης μετά την αποκάλυψη της αλήθειας.

   Ως Kop ή Spion Kop ονομάτιζαν πέρα από τη Μάγχη κερκίδες οι οποίες δεν έχουν καθίσματα. Τέτοιες ήταν μέχρι την τραγωδία στο Χιλσμπορο σε όλα τα γήπεδα. Ακόμη και στο Γουέμπλει!  Το όνομα λένε, οφείλεται στην μάχη σώμα με σώμα του Spion Kop κατά τον δεύτερο πόλεμο των Μπόερς στη Νότια Αφρική. Σήμερα η συγκεκριμένη κερκίδα φυσικά, έχει πια καθίσματα αλλά … Δεν αλλάζει όνομα!

   Ότι συνέβη σήμερα στο «Άνφιλντ» - στο οποίο μας αξίωσε ο Θεός και μας στήριξε ο πατέρας μας, να ζήσουμε επί 4ετία … σα στο σπίτι μας! – δεν συμβαίνει σε άλλο γήπεδο στον κόσμο. Δεν μπορεί να συμβεί. Το «will never walk alone», είναι μία μελωδία Κι όμως, όταν βγαίνει από τις ψυχές των kops και γίνεται ουρανομήκης κραυγή λυγίζει και σίδερα. Αυτή η μεγάλη ανατριχίλα, αυτή η ξεχωριστή αίσθηση ψυχικής δύναμης δεν συναντιέται σε άλλο μέρος του κόσμου.

   Και σε αυτό το μέρος, όπου υπάρχουν τα πάντα, για να καλλιεργηθούν κι άλλοι θρύλοι, δεν υπάρχει σπόρος! Δεν υπάρχει ομάδα…

   Με τον Στίβεν Τζέραρντ να θέλει – κι ο Ελ Σιντ ήθελε αλλά δεν μπορούσε – να ηγείται τα τελευταία χρόνια, η Λίβερπουλ δεν ανακάμπτει. Ένας κούκος – και δη στα τελειώματα του – δεν φέρνει την άνοιξη. Εντάξει, υπάρχει κι ο Λουίς Σουάρες. Ε και; Ποδόσφαιρο είναι. Θέλει πληθώρα αστέρων για να φτιάξεις γαλαξία.

    Που θα τους βρεις τους αστέρες; Θα τους «γεννήσεις». Πόσα χρόνια έχει να βγάλει έστω έναν από τα σπλάχνα της η Λίβερπουλ; Ή θα τους αγοράσεις. Όταν μήτε το ένα κάνεις, μήτε το άλλο … Καταστρέφεις έναν θρύλο! Κι η Λίβερπουλ σήμερα έτσι όπως πάει καταστρέφεται.

   Με τέτοιο σπάνιο κόσμο, τέτοιο μοναδικό γήπεδο, τέτοια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα και να έχεις αυτή τη μίζερη ομάδα, είναι κατάντια …

pamesports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ